Αποκατάσταση της αδικίας

«Σύμμαχο» βρήκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην απόφαση κατάργησης 37 νέων τμημάτων, τα οποία «κόπηκαν» πρόσφατα μέσω της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μεταξύ αυτών είναι και το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία Καρδίτσας, το οποίο είχε συσταθεί με το σχέδιο Γαβρόγλου από την προηγούμενη κυβέρνηση και έμεινε στα… χαρτιά.

Η «σύμμαχος» αυτή είναι η πρώην υπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία χαρακτηρίζει τις αποφάσεις ως ακαδημαϊκά τεκμηριωμένες και προς όφελος των νέων, αλλά και της χώρας. Να θυμίσουμε ότι επί θητείας της κ. Διαμαντοπούλου στο Υπ. Παιδείας στο Νομό Καρδίτσας είχε προχωρήσει ένας πρωτόγνωρος αριθμός συγχωνεύσεων καταργήσεων σχολικών μονάδων!

Με το σχέδιο Γαβρόγλου η Καρδίτσα έχασε το τμήμα διατροφής και δικαιολογίας, το οποίο έσπασε και μεταφέρθηκε στα Τρίκαλα, είδε το πρότυπο τμήμα Ξύλου και Επίπλου να συγχωνεύεται με εκείνο της Δασοπονίας και να παραμένει ο μόνος Νομός στη Θεσσαλία χωρίς έδρα σχολής στο νέο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Με το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία πήγαν να… χρυσώσουν το χάπι, ωστόσο η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι καταργεί το τμήμα πριν προλάβει να λειτουργήσει. Η αδικία πρέπει να αποκατασταθεί και ειδικά μετά τον «Ιανό» η πολιτεία καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της…
Κ.Π.