Σε… εγρήγορση βρίσκονται οι Θεσσαλοί αγρότες και προετοιμάζονται για ακόμη μία χρονιά για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι τελικές αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο διεκδικήσεων, θα ληφθούν  την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, όπως τονίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, με την παρουσία αγροτών από την Καρδίτσα.

Αρχικά, όπως επισήμαναν οι αγρότες, θα προηγηθούν περιφερειακές συσκέψεις ανά νομό και επαρχία, με στόχο «να γίνουν κινητοποιήσεις – όχι μπλόκα – για την ανάδειξη των προβλημάτων, πριν τις 15 Δεκεμβρίου.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος, τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αγρότες, όπως οι ανοιχτές και χαμηλές τιμές, η  ανάγκη να γίνει ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις, το εμπάργκο στη Ρωσία που συμβάλλει  στην οικονομική καταστροφή μιας σειράς παραγωγών, η αναθεώρηση της ΚΑΠ που οδηγεί στο μαζικό ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών.

Ο πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Ν. Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας  τόνισε στη σύσκεψη ότι βασικό ζητούμενο είναι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να αποκτήσει ουσιαστική λειτουργία, να συσπειρώνει στους Συλλόγους τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων και να παίρνει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που προβάλλει να ικανοποιούνται και να ανακόπτει τη νέα επίθεση στη ζωή και το εισόδημα.

Ταυτόχρονα να αναδεικνύει όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη ζωή των κατοίκων στην ύπαιθρο, με το δυνάμωμα πρωτοβουλιών και κοινή δράση μαζί με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους. Ανέδειξε ακόμα την ανάγκη να συνειδητοποιηθεί ότι μέσα από την πάλη, την ενότητα, τον πανελλαδικά συντονισμένο αγώνα, μπορούν οι βιοπαλαιστές αγρότες να κερδίζουν, να έχουν αποτελέσματα.