Στις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης όλα τα γυμναστήρια της χώρας είναι προγραμματισμένο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους. «Ως προς τον προγραμματισμό τηρούμε τα επτά στάδια επανεκκίνησης εξήγησε ο υφυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών μιλώντας στο iefimerida.gr, ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα 2.500 επιχειρήσεις στην επικράτεια που απασχολούν συνολικά περίπου 42.000 εργαζόμενους.

«Πολλοί πιθανότατα να μην καταφέρουν να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, μετά την άρση των μέτρων», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Οπως είχε πει ο κ Κλεοβούλου η χρονική στιγμή κατά την οποία μπήκε προσωρινό «λουκέτο» στα γυμναστήρια ήταν κομβική, καθώς κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο τα γυμναστήρια έκαναν το 40% του τζίρου τους.

Πηγή: iefimerida