Από το Σάββατο, τίθενται σε εφαρμογή οι νέες αποφάσεις για χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, που εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.Αποφασίστηκε άρση της απαγόρευσης ορθίων στη διασκέδαση. Επαναφορά των σχολικών εκδρομών και αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%. Παράλληλα η τηλεργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα περιοριστεί πλέον στο 20%.

Στόχος είναι να ακολουθηθεί ο δρόμος της αποκλιμάκωσης των μέτρων όπως αποτυπώνονται και στα βασικά μεγέθη που αφορούν την πανδημία.Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περί τα μέσα Μαρτίου θα υπάρξει μια ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας, κρατώντας όμως επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας νέας μετάλλαξης.Όμως η αργή και εύθραυστη αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών δεν επιτρέπει ακόμα τη διεξαγωγή καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Από 1η Μαρτίου θα επιτρέπονται και οι σχολικές εκδρομές με διανυκτέρευση. Όσοι συμμετέχουν στην εκδρομή θα πρέπει να κάνουν ράπιντ τεστ 48 ώρες πριν την αναχώρηση ενώ κανονικά θα γίνονται τα self test της εβδομάδας.Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, 331.538 τεστ, 19.509 κρούσματα, 485 διασωληνωμένους και 82 θανάτους. Την τελευταία εβδομάδα, τα κρούσματα στα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών ήταν το 33% του συνόλου των κρουσμάτων.Σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει για επιμέρους τεχνικά θέματα.