«Η ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας και η εκπαίδευση είναι οι καλύτερες ενέργειες προετοιμασίας των μαθητών για να αντιμετωπίσουν ένα σεισμό» τόνισε ο Καρδιτσιώτης Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας στο πλαίσιο των διήμερων δράσεων και ασκήσεων ετοιμότητας που ξεκίνησαν χθες σε σχολικές μονάδες της Καρδίτσας.

Δάσκαλοι και μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Καρδίτσας, εκπαιδεύτηκαν το πρωί της Δευτέρας στην αυτοπροστασία στην περίπτωση σεισμού και βίωσαν το σενάριο ενός εικονικού σεισμού.

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν σε θέματα αντισεισμικού σχεδιασμού και οργάνωσης σχολικών συγκροτημάτων κατά τη διάρκεια ομιλιών, στις οποίες παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Λέκκας σημείωσε δεν υπάρχουν δεδομένα για μεγάλους σεισμούς, ούτε και πρόγνωση, γι’ αυτό η ενημέρωση είναι η καλύτερη ενέργεια που μπορεί
να γίνει. «Αντιμετωπίζουμε το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων της χώρας και της προστασίας των μαθητών με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Ως Καρδιτσιώτης θεώρησα καθήκον μου να προτάξω την Καρδίτσα σε αυτή τη δραστηριότητα» υπογράμμισε θυμίζοντας το σεισμό των Σοφάδων και τη γενικότερη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στο Νομό.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκοδση του Νέου Αγώνα