Ασύλληπτο θρίαμβο πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που πριν από λίγο επικράτησε με 3-2 σετ του θρυλικού Ραφα Ναδάλ στο Αυστραλιανό Οπεν και προκρίθηκε στα ημιτελικά!!!

Ο Καρδιτσιώτης τενίστας έχανε με 0-2 σετ, αλλα μετά απο μία επική αντεπίθεση ανέτρεψε την κατάσταση και με 7-5 στο τρίτο σετ πήρε τη σπουδαία νίκη!!!

Τι να πούμε και να γράψουμε μετά από αυτό που μόλις κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, παίζοντας με φοβερή ποιοτητα και τεράστια θέληση κατάφερε αυτό που μέχρι σήμερα έμοιαζε αδύνατο: να ανατρέψει το 0-2 σετ του Ράφαελ Ναδάλ και να κερδίσει στα 5 σετ τον σπουδαιότερο μαχητή στην ιστορία του αθλήματος, παίρνοντας μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open.

Ο Στέφανος, μετά από μια φοβερή μάχη που διήρκησε 4 ώρες στη Rod Laver Arena, επικράτησε 3-6, 2-6, 7-6(4), 6-4, 7-5 του 34χρονου Ισπανού και σφράγισε τον σπουδαίο ημιτελικό της Παρασκευής κόντρα στον αήττητο, εδώ και πέντε μήνες, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από δύο αναιμικά πρώτα σετ, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και όχι απλά κοίταξε στα μάτια τον καταξιωμένο αντίπαλό του αλλά έδειχνε πιο σίγουρος, πιο δυνατός και πιο γρήγορος από τον σπουδαίο Ισπανό, κερδίζοντάς τον πανάξια για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγούσε στα ημιτελικά.

Με φοβερή κίνηση στο court και γενναίες επιλογές σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο αλύγιστος Τσιτσιπάς “ψαλίδιζε” σιγά-σιγά το μεγάλο προβάδισμα του Ναδάλ και με εντυπωσιακό τένις ανάγκασε τον 20 φορές Grand Slammer, να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.