Αυξημένη είναι η ζήτηση στα φαρμακεία του Νομού Καρδίτσας για το αντιγριπικό εμβόλιο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Καρδίτσας κ. Δημήτρης Γαγάτσης, τόνισε πως

«τη φετινή χρονιά υπάρχει υπέρμετρη ζήτηση για το αντιγριπικό εμβόλιο, κυρίως λόγω του covid.Μέχρι στιγμής τα φαρμακεία έχουν παραλάβει το 80% του συνόλου της παραγγελίας. H τελευταία παρτίδα θα έρθει στα φαρμακεία σε δύο δόσεις εκ των οποίων η μία δόση, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα. Έχουν διαπιστωθεί ελλείψεις σε αντιγριπικά εμβόλια, παρότι η φετινή προ παραγγελία των φαρμακοποιών ήταν αυξημένη έως και 30% σε σχέση με πέρυσι»

δήλωσε ο κ. Γαγάτσης και στη συνέχεια εξήγησε τον τρόπο χορήγησης του εμβολίου τη φετινή χρονιά. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε:

«φέτος για να ξέρουμε ποιοι θα εμβολιαστούν θεσπίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, να δίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως εμβολιάζονται πληθυσμιακές ομάδες που δεν θα έπρεπε να εμβολιαστούν και έφερε το παράδειγμα της Ελλάδας και του Βελγίου.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα