Η Λίβερπουλ έγραψε ιστορία στο Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης καθώς η ομάδα του μεγάλου λιμανιού επικράτησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Τότεναμ με 2-0 και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι «κόκκινοι» κατέκτησαν για έκτη φορά το Τσάμπιονς Λιγκ καθώς κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στους λονδρέζους μ’ ένα γκολ στο ξεκίνημα του ματς κι ένα στο φινάλε του τελικού. Σκόρερ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ο Σαχάχ στο δεύτερο λεπτό του ματς με πέναλτι και ο Οριγκί στο 86′, αλλά θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως οι παίκτες της Τότεναμ διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι που καταλόγισε ο Σκόμινα μετά από 25 δευτερόλεπτα παιχνιδιού.

Η Λίβερπουλ κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 14 χρόνια και το έπος της Κωνσταντινούπολης απέναντι στην Μίλαν το 2005. Οι «κόκκινοι» έκλεισαν την σεζόν με τη ν κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και αν μη τι άλλο έχουν πολλούς λόγους να πανηγυρίσουν και φυσικά να ξεχάσουν το ότι δεν πήραν το πρωτάθλημα στην Αγγλία.

Όπως προαναφέραμε η φάση που συζητήθηκε πολύ έγινε πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του ματς, όταν ο Σκόμινα καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Σισοκό. Ο παίκτης της Τότεναμ είχε απλωμένο το χέρι του, δεν είχε όμως πρόθεση να ακουμπήσει την μπάλα. Ο Σκόμινα είχε άλλη άποψη, έδωσε πέναλτι στο 25ο δευτερόλεπτο και ο Σαλάχ έκανε στο δεύτερο λεπτό το 1-0 στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης.

Όπως προαναφέραμε οι λονδρέζοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του διαιτητή αλλά ο Σκόμινα δεν έκανε ούτε χρήση του VAR, δείχνοντας ότι ήταν σίγουρος για την απόφαση του.

Η Τότεναμ επηρεάστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με την έναρξη του τελικού και δεν κατάφερε να γίνει απειλητική για την εσία της Λίβερπουλ στα πρώτα 45 λεπτά.

Η ομάδα του Λονδίνου ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο μέρος και πίεσε την Λίβερπουλ, έχοντας καλές στιγμές για να φτάσει στην ισοφάριση. Όσες φορές χρειάστηκε πάντως ο Μπέκερ ήταν σε εγρήγορση και ο τερματοφύλακας των «κόκκινων» έδειξε τις ικανότητες του.

Η Λίβερπουλ έψαξε με καλές αντεπιθέσεις το δεύτερο γκολ και κατάφερε να το πετύχει με ωραίο σουτ του Οριγκί στο 86′. Ο Βέλγος έκανε το 2-0 για την ομάδα του Κλοπ και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα, με τους «κόκκινους» να κατακτούν το έκτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους.