Περισσότερα από 35 τρακτέρ βγήκαν χθες στον Παλαμά, ενόψει του μπλόκου που  αναμένεται να στηθεί στις 4 Δεκεμβρίου, στον αυτοκινητόδρομο Ε-65.
Οι αγρότες του Νομού ετοιμάζονται για ακόμη μία κινητοποίηση, μιας και όπως λένε, τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, διογκώνονται συνεχώς.
Οι αγρότες του Νομού την Τετάρτη θα στήσουν μπλόκο στον Ε-65, ενώ κατά τόπους μπλόκα θα στηθούν σε όλη τη Θεσσαλία.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ:
«Όλα τα τρακτέρ στον Ε65»
 
Να συμμετάσχουν δυναμικά με τα τρακτέρ τους στην κινητοποίηση της Τετάρτης όπου θα στηθεί μπλόκο στον Ε65, καλεί τους αγρότες ο Αγροτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας.
Σε ανακοίνωσή του στέκεται στο ζήτημα των τιμών στα αγροτικά προϊόντα και συγκεκριμένα στο βαμβάκι.
ΤΙΜΕΣ
«Για ακόμη μια χρονιά η ποιότητα του βαμβακιού ήταν εξαιρετική. Ο εμπαιγμός όμως δεν έχει τέλος, αφού δεν πληρωνόμαστε για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, αλλά σύμφωνα με τη βούληση των εκκοκκιστών. Ακόμη μια κυβέρνηση, παραμένει θεατής απέναντι στο φλέγον αυτό ζήτημα, το οποίο ως αγροτικό κίνημα έχουμε αναδείξει. Διεκδικούμε κατώτατες εγγυημένες τιμές, να ανταμειβόμαστε για τον κόπο μας με βάση την ποιότητα της παραγωγής» σημειώνει ο Σύλλογος.
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Παράλληλα ο Αγροτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας στέκεται και στο θέμα του κόστους παραγωγής. «Το κόστος παραγωγής είναι απαγορευτικό για έναν μικρομεσαίο αγρότη στην Ελλάδα. Με το πετρέλαιο στο 1,40 ευρώ, την ώρα που για τον μέσο ευρωπαίο είναι στα 60 λεπτά, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού, η καλλιέργεια καταντά ασύμφορη. Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, δεν προβλέπεται με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 η επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου. Αντιθέτως, συνεχίζοντας την πολιτική και των προκατόχων της, η κυβέρνηση μεριμνά για τη χορήγηση αφορολογήτου πετρελαίου ή επιστροφή φόρου για πλοιοκτήτες, βιομηχανίες, εταιρείες τουρισμού κλπ.
Ως κορυφαίοι επενδυτές στην πραγματική οικονομία, που ρισκάρουμε κάθε χρόνο και παράγουμε πλούτο από μηδενική βάση, διεκδικούμε αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο» τονίζει ο Σύλλογος.
ΡΕΥΜΑ
Παράλληλα συνεχίζει: «η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής στο κόστος παραγωγής και σε ότι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα. Απέναντι στο διαρκώς αυξανόμενο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας (περίπου 10% το τελευταίο διάστημα) το υπουργείο προτάσσει ως «λύση» την ιδιοπαραγωγή ηλεκτρική ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάρκα. Πρακτική κοστοβόρα και πρακτικά ανεφάρμοστη για έναν μικρομεσαίο αγρότη.
Την ίδια ώρα όμως παραμένουν σε τέλμα το έργο του Αχελώου και τα συνοδευτικά έργα, όπως το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας, από την ολοκλήρωση και αξιοποίηση των οποίων οι αγρότες θα μπορούσαν να απολαμβάνουν φθηνή ηλεκτρική ενέργεια αφενός, αφετέρου να δοθεί λύση στο υδάτινο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάμπος. Διεκδικούμε φθηνό ρεύμα για την παραγωγή, ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου και της Μεσοχώρας, καθώς επίσης αρδευτικά και αποστραγγιστικά έργα».
ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
«Για τις τιμές, το κόστος και το ασφαλιστικό που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση με νέες επιβαρύνσεις για τους αγρότες, βγαίνουμε την Τετάρτη με τα τρακτέρ μας στον Ε65. Καλούμε όλους τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες και να ετοιμαστούν. Διαχρονικά μόνο με τα αγροτικά μηχανήματα στο δρόμο και με δυναμικές κινητοποιήσεις οι κυβερνήσεις κοιτούν τους αγρότες. Μόνο με τον αγώνα μας πετύχαμε αποτελέσματα προς όφελος των αγροτών και βάλαμε «φρένο» σε προωθούμενα μέρα. Κανένα τρακτέρ στο σπίτι, όλα στο δρόμο» σημειώνει κλείνοντας.