Στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” εμφανίστηκε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες, τονίζοντας πως ο πόλεμος μας αφορά όλους.

Μήνυμα προς τους Έλληνες έστειλε το βράδυ της Πέμπτης (17/03) μέσω της εκπομπής “Ενώπιος Ενωπίω” ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, ενώ η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Ο κ. Κλίτσκο έκανε αναφορά στους ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία και τόνισε πως ο πόλεμος μας αφορά όλους, ενώ απηύθυνε έκκληση για συμπαράσταση στη χώρα του και υποστήριξη της ειρήνης.

Το μήνυμα Κλίτσκο στους Έλληνες:

“Καλησπέρα Έλληνες. Γνωρίζουμε ότι η Ουκρανία είναι ένα πολυεθνικό κράτος. Έχουμε πολλές και διαφορετικές εθνότητες εδώ, όπως επίσης και ένα μέρος Ελλήνων που ζουν στην Ουκρανία. Αυτός ο πόλεμος, λοιπόν, είναι ένας πόλεμος όχι μόνο εναντίον της Ουκρανίας. Είναι ένα πόλεμος ενάντια σε όλους του άμαχους πολίτες, γιατί σκοτώνονται παιδιά, γυναίκες, άμαχοι πολίτες

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενωμένοι κατά αυτού του πολέμου που μπορεί να αγγίξει οποιονδήποτε, όπως και τους Έλληνες. Όποιος νομίζει ότι ο πόλεμος είναι μακριά και δεν τον επηρεάζει, κάνει λάθος

Σας παρακαλώ συμπαρασταθείτε στην Ουκρανία. Υποστηρίξτε την Ειρήνη. Είμαστε σημαντικοί. Η ενότητα είναι το κλειδί για την απελευθέρωσή της πατρίδας μας και την ελευθερία της Ευρώπης”.

Πηγή : news247