Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν οι γονείς ενός 55χρονου άνδρα τον οποίο κρατούσαν δεμένο με αλυσίδα στην αυλή τους.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν οι γονείς ενός 55χρονου άνδρα οι οποίοι τον κρατούσαν δεμένο στην αυλή του σπιτιού τους, στον Βόλο.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι ηλικιωμένοι Ρομά γονείς, κατηγορούμενοι για παράνομη κατακράτηση επί μακρό, είχαν δέσει τον γιο τους με αλυσίδα 15 μέτρων γιατί – όπως υποστήριξαν- ήταν επιθετικός και φοβούνταν μην κάνει κακό σε άλλους ανθρώπους.

Οι δικαστές με έκπληξη άκουγαν τις συνθήκες διαβίωσης του 55χρονου και καταδίκασε τους γονείς του θύματος 75 και 79 χρονών σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 300 ημερησίων μονάδων, που αν δεν πληρώσουν θα εκτίσουν επιπλέον ποινή 10 μηνών.

Η μητέρα ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και είπε πως ο γιος της διαμένει σε παράγκα στην αυλή του σπιτιού, η οποία διαθέτει εξωτερική τουαλέτα, αλλά όταν κάνει κρύο τον φιλοξενούν στο σπίτι τους και κατέληξε ότι ο γιος τους χρειάζεται βοήθεια.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε τους κατηγορούμενους να βρουν λύση και μετά την καταδικαστική απόφαση οι γονείς κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του άνδρα.

Πηγή : news247