Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου για το ζευγάρι Βολιωτών, που επέστρεψε τέλη του περασμένου Μαΐου από τη Γερμανία και δεν προέβη κατευθείαν σε αυτοπεριορισμό στην Αετομηλίτσα Τρικάλων, αλλά φέρεται να επισκέφτηκε πρώτα τον Βόλο και στη συνέχεια τον γειτονικό νομό που είχε δηλώσει ότι θα περάσει την καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και τη ΓΑΔΑ την ιχνηλάτηση των επαφών του 26χρονου αθλητή και της 25χρονης φίλης του.

Η έρευνα γίνεται προς την κατεύθυνση να διαπιστωθεί ο κίνδυνος διασποράς της νόσου COVID- 19με δεδομένο ότι το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος παραβιάσει τα μέτρα ή το Νόμο που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη αυτή προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό προσώπων.

Ακόμη, γίνεται προς την κατεύθυνση να διαπιστωθεί αν από την παραβίαση των μέτρων υπήρξε μετάδοση της ασθένειας σε άνθρωπο και μάλιστα κατά συρροή, πράξη που τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα ετών.

Οπως είναι γνωστό το νεαρό ζευγάρι διαγνώστηκε την περασμένη Παρασκευή θετικό στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Αναζητήθηκε και υποβλήθηκε σε τεστ στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών της 30χρονης μητέρας και εγκύου έξι μηνών και του συζύγου της που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό και στους γιατρούς δήλωσαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με ζευγάρι που επέστρεψε στην Ελλάδα πρόσφατα από τη Γερμανία.

Το ζευγάρι φέρεται να δήλωσε ότι όταν επέστρεψε στην Αθήνα υποβλήθηκε σε τεστ που ήταν αρνητικό στον νέο ιό. Βάσει της δήλωσης που έκανε το ζευγάρι στο αεροδρόμιο έπρεπε κατευθείαν να μετα-βεί στην Αετομηλίτσα Τρικάλων και να μπει σε καραντίνα.

Σημειώνεται πως στις αρχές σήμανε κόκκινος συναγερμός ο οποίος έληξε το Σάββατο, όταν από τα εννέα δείγματα που ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Βόλο από τις επαφές των δύο ζευγαριών βρέθηκε θετικό μόνο ένα, του 2χρονου παιδιού τους. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.