Για μια πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος Καρδίτσας όπου πλήθος δημοτών αντιμετώπισε προβλήματα στέγασης και κάλυψης βασικών βιοποριστικών αναγκών, μίλησε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημαρχείο, παρουσία στελεχών της Δημοτικής Αρχής, σημείωσε ότι μέσα από τις κοινωνικές δομές που διαθέτει ο Δήμος στάθηκε στο πλευρό των πλημμυροπαθών.

«Η Δημοτική αρχή μέσω της αρμόδιας αντιδημαρχίας εθελοντισμού και των αρμόδιων υπηρεσιών όπως η πρόνοια, το Βοήθεια στο Σπίτι, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, προσέφερε σπουδαίο κοινωνικό έργο» σημείωσε και ευχαρίστησε την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Ουρανία Σούφλα, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας την κ. Β. Γιαβάζη, την κ. Όλγα Μακρή και όλους τους εθελοντές.
Ο κ. Τσιάκος ανέφερε πως αρχικά καταγράφηκαν κάποιες αρρυθμίες, όπου ορισμένοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση σε βάρος των πλημμυροπαθών, αλλά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν.

Πρόσθεσε ότι μοιράστηκαν χιλιάδες μερίδες φαγητού, αφού για πολλούς δημότες ήταν αδύνατο να μπορέσουν να μαγειρέψουν, ενώ διανεμήθηκαν και χιλιάδες τόνοι τροφίμων. Παράλληλα στα ξενοδοχεία φιλοξενήθηκαν άστεγοι, ενώ μοιράστηκαν στρώματα, κλινοσκεπάσματα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης που είχαν ανάγκη οι πλημμυροπαθείς. Όταν προέκυψε πρόβλημα με το νερό λόγω της θολότητας που εμφάνισε η Λίμνη Πλαστήρα, έγινε προμήθεια εμφιαλωμένων μπουκαλιών νερού που μοιράστηκε στους πολίτες.
Ο Δήμαρχος στάθηκε στη συμβολή και τη στήριξη της αυτοδιοίκησης απ’ όλη τη χώρα, συλλόγων, εταιριών και κυρίως απλών ανθρώπων που ευαισθητοποιημένοι προσέφεραν ότι μπορούσαν.

«Εμείς το αυτονόητο κάναμε, αυτό που έπρεπε για τον πολίτη που ζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Παρά το γεγονός ότι καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια πέρα από τις δυνατότητες μας, εμείς θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και τους προμηθευτές που στάθηκαν στο πλευρό μας» ανέφερε και πρόσθεσε: «το έργο μας δεν σταματάει εδώ και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη απ’ ότι ήταν πριν».
Ο κ. Τσιάκος μίλησε για τεράστιες ανακρίβειες που ακούστηκαν, στις οποίες η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην απαντήσει . «Ο κόσμος έχει ανάγκη από λόγο ενωτικό και από πράξεις. Καλώ όλες τις υγιείς δυνάμεις να προσπαθήσουμε από κοινού ώστε να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον τόπο μας αυτά που δικαιούται, τα αυτονόητα» τόνισε.
Ουρανία Σούφλα
Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος κ. Ουρανία Σούφλα σημείωσε ότι ενάμιση μήνα μετά συνεχίζεται ο αδιάκοπος αγώνας μαζί με τους εθελοντές, την πρόνοια και τους δομές του δήμου (βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο κλπ).
«Κάνουμε ότι μπορούμε για να προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να απαλύνουμε λίγο τη στεναχώρια και τον πόνο των πληγέντων» είπε και πρόσθεσε: «από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε ότι όλοι λίγο- πολύ έχουν πληγεί και η μεγάλη βοήθεια που έφθανε απ’ όλη την Ελλάδα δεν έπρεπε να διανεμηθεί με λίστες, αλλά να λάβουν όλοι ένα μέρος. Μοιράστηκαν μέχρι σήμερα περισσότερα από 15.000 πακέτα τροφίμων και 14.000 πακέτα καθαριστικών και ειδών πρώτης ανάγκης σε πληγέντες και απόρους .Επίσης δόθηκαν 8 τόνοι πατάτες , 5 από την Νάξο και 3 από τους Μικροπωλητές Λαϊκών Αγορών Τρικάλων. Δόθηκαν 5 τόνοι πρώτων υλών και τροφίμων στο Σπίτι της Αγάπης για τα συσσίτια που μοιράζει καθημερινά. Μοιράστηκαν κρουασάν ,γλυκίσματα και σχολικά είδη στα σχολειά του Δήμου καθώς και στο “Κέντρο Ορίζοντες”» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα