Το πρωί της Δευτέρας όλα τα σχολεία θα έχουν self test, ώστε οι γονείς των μαθητών που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν λόγω έλλειψης στα φαρμακεία να τα πάρουν, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής.

Ο κ. Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι έχουν ενημερωθεί από χθες όλες οι Διευθύνσεις των σχολείων της χώρας και μόνο κάποιες μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν ελλείψεις. Ωστόσο μέχρι το βράδυ -όπως είπε- θα τους αποσταλούν self test προκειμένου αύριο το πρωί να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι για πρώτη φορά δόθηκαν 6,7 εκατ. self test -αριθμός ρεκόρ- και έχει καλυφθεί το 90% των παιδιών, ενώ τις προηγούμενες φορές το ποσοστό έφτανε το 70%, και προσέθεσε ότι ένας μικρός αριθμός μαθητών δεν έχει πάρει self test επειδή δεν υπήρξε σωστή κατανομή από τις φαρμακαποθήκες ενώ είχαμε και υπερζήτηση.

Αύριο το πρωί σε όλα τα σχολεία της χώρας θα υπάρχουν τα απαιτούμενα self test και οι γονείς θα μπορούν να προσέρχονται και να τα παραλαμβάνουν. Σχετικά με κάποια σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές που είναι δύσκολη η προμήθεια των τεστ ανέφερε ότι έχει υπάρξει συνεννόηση με Δήμους και φαρμακαποθήκες ώστε να τους αποσταλούν εντός της ημέρας.

Σε ερώτηση ποιος θα κάνει αύριο το πρωί τα self test στα παιδιά, ο κ. Κόπτης ανέφερε ότι είναι ευθύνη των γονέων και εκείνοι θα το κάνουν στα παιδιά τους ώστε να ενημερώσουν και την πλατφόρμαedupass.

Πηγή:cnn.gr