Ακολουθώντας κανείς το δρόμο πίσω από το Νοσοκομείο και αφού στρίψει αριστερά στην πρώτη γέφυρα που θα συναντήσει, στον χωματόδρομο, θα αντικρίσει ένα γκράφιτι που σίγουρα θα τον κάνει να κοντοσταθεί και να το κοιτάξει. Και στη συνέχεια θα του ρίξει και μια δεύτερη ματιά, θα προβληματιστεί και σίγουρα θα μπει σε σκέψεις…

Ένα εγκαταλελειμμένο λεωφορείο δίπλα στο ρέμα Γαβρά έγινε ο… καμβάς για τον Καρδιτσιώτη street artist Jola ο οποίος με πολύ ευαισθησία εμπνευσμένος από την καταστροφή που προκάλεσε ο “Ιανός” στην Καρδίτσα, δημιούργησε ένα πραγματικό έργο τέχνης αφιερωμένο στα νεκρά ζώα που άφησε πίσω της η πλημμύρα.

Ο καλλιτέχνης Jola με δική του πρωτοβουλία και δικά του έξοδα, αποτύπωσε πάνω στο σκαρί του λεωφορείου το κουφάρι- καρκάσα μιας νεκρής σαύρας μετά το πέρασμα του “Ιανού” και αφιέρωσε αυτό το δημιούργημά του “στα αμέτρητα νεκρά ζώα που χάθηκαν στην καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την Καρδίτσα”.

Έδωσε στο έργο του τον τίτλο “Busted”, λέξη που αποτελεί λογοπαίγνιο από την λέξη bus (λεωφορείο) και την λέξη busted (αυτός που χτυπήθηκε).

Ο Jola με το έργο αυτό και όχι μόνο, απέδειξε ότι το γκράφιτι όσο και αν έχει αμφισβητηθεί, όσο και αν έχει προκαλέσει, όσο και αν έχει κατηγορηθεί, όσο και αν έχει κυνηγηθεί-πολλές φορές όχι άδικα- είναι μια τέχνη ζωντανή, με δυνατά μηνύματα και οι καλλιτέχνες αυτοί άνθρωποι ευαίσθητοι με προβληματισμούς και βαθύτερες σκέψεις…

Τζένη Σουλτανιά