Δήμος Σοφάδων: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημοσθένης Κατσής

Την ανεξαρτητοποίηση του, από τη Δημοτική ομάδα της Πλειοψηφίας του Συνδυασμού «Πανδημοτική Πρωτοβουλιά, ανακοίνωσε  ο κ. Δημοσθένης Κατσής.

Με επιστολή του, προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κε. Πρόεδρε,

Στις 23 Φεβρουαρίου 2021 είχα υποβάλει γραπτώς την παραίτηση μου από τη θέση ευθύνης ως Πρόεδρος της εταιρείας ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ ΔΟΛΟΠΙΑ ΑΕ ΟΤΑ.

Στο έγγραφο αυτό της παραίτησης μου εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπορούσα να συνεχίσω να παρέχω τις υπηρεσίες μου ώστε να παραχθούν αποτελέσματα ωφέλιμα στο Δήμο μας και στους δημότες μας.

Ο δε Δήμαρχος τότε μου είχε ζητήσει προφορικά πίστωση χρόνου, να το ξανασκεφτώ και να ολοκληρώσω αυτό που ξεκίνησα. Τον ενημέρωσα προφορικά για την οριστική και αμετάκλητη απόφασή μου και ανέμενα τον ορισμό νέου προέδρου για την οριστική απαλλαγή μου από το αξίωμα ευθύνης.

Στο μεσοδιάστημα ακούστηκαν και έλαβαν χώρα διάφορα με αποκορύφωμα σε διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας της πλειοψηφίας όπου ο Δήμαρχος με είχε ηλεκτρονικά αποκλεισμένο από αυτή!!! Δηλαδή με επιλογή του Δημάρχου σιωπηρά δεν ανήκα πλέον στην ομάδα της πλειοψηφίας και για το λόγο αυτό σήμερα υποβάλω και επίσημα την ανεξαρτητοποίηση μου. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι πλέον οι μάσκες έπεσαν!! Οι άνθρωποι που ευαγγελίζονταν ότι θέτουν μπροστά το ΕΜΕΙΣ και παραμερίζουν το ΕΓΩ τους, μόνο το εντελώς αντίθετο πράττουν.

Με την παρούσα λοιπόν επιστολή και μετά από την από 23-2-2021 προηγηθείσα επιστολή παραίτησής μου από τη θέση του Προέδρου της εταιρείας ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ ΔΟΛΟΠΙΑ ΑΕ ΟΤΑ., σας δηλώνω εγγράφως την ανεξαρτητοποίηση μου από τη δημοτική ομάδα του συνδυασμού «Πανδημοτική Πρωτοβουλία», με την οποία εκλέχτηκα, για πολιτικούς λόγους.

Η συστράτευση μου στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μάϊου 2019 με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου υπαγορεύτηκε από ένα και μόνο κίνητρο, την αγάπη μου για την πόλη και το Δήμο μας, στον οποίο μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, είχα δε ένα και μόνο στόχο, την ανάδειξη των αναπτυξιακών πολιτικών και των αστείρευτων προοπτικών του Δήμου Σοφάδων.

Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου ως δημοτικός σύμβουλος και της ανάληψης διοικητικών καθηκόντων στην επιχείρηση των Λουτρών Σμοκόβου, εμπεδωμένη πεποίθησή μου ήταν και είναι μέχρι και σήμερα το αίσθημα ανάληψης ευθύνης και όχι η εσφαλμένη αντίληψη περί ανάληψης εξουσίας.

Ο πολυεπίπεδος εκτροχιασμός της Διοίκησης, το στρεβλό διοικητικό μοντέλο των απευθείας αναθέσεων και των παράτυπων διαδικασιών αλλά κυρίως η υιοθέτηση πολιτικών επιλογών και αποφάσεων που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί, με οδηγούν στην πολιτική απόφαση της ανεξαρτητοποίησης μου.

Αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί καθόσον ήμουν από τους συντελεστές της εκλογής του Δημάρχου αλλά το ήθος μου και η πορεία μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω ούτε μια μέρα περισσότερο να συμπορεύομαι μαζί του !!

Ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος δεσμεύομαι να παραμείνω μάχιμος και ενεργός δημοτικός σύμβουλος, να επικροτώ οτιδήποτε θετικό αλλά να είμαι απέναντι σε κάθε τι που παραβιάζει την έννοια της ισότητας και χρηστής διαχείρισης.

Δεσμεύομαι να συνεχίσω να αγωνίζομαι για διαφάνεια και χρηστή διοίκηση, με μοναδικό γνώμονα την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, ως ελάχιστη ανταπόδοση στη μεγάλη τιμή των συνδημοτών μου να με εκλέξουν Δημοτικό Σύμβουλο.

Πεποίθηση μου είναι ότι τα οποιαδήποτε «αξιώματα» δεν έχουν καμιά αξία αν δεν συνοδεύονται από αντίστοιχο έργο και συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εφόσον δεν έχω πλέον τη δυνατότητα να παράγω έργο παραιτούμαι από τη θέση ευθύνης του προέδρου της εταιρείας ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ ΔΟΛΟΠΙΑ ΑΕ ΟΤΑ και αποχωρώ από την δημοτική ομάδα του κ. Αθανάσιου Σκαρλου. Τίτλοι και «αξιώματα» άνευ της δυνατότητας παραγωγής έργου δεν μου χρειάζονται».

Με εκτίμηση

Δημοσθένης Κατσής

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σοφάδων