Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Πύλη του Παυσιλύπου από το “Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία” με αφορμή την 8η του Μάρτη.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η προσπάθεια και η δράση για τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Λάρισας.

Δεν λείπουν, στη σχετική ανακοίνωση,  οι αναφορές για την αστυνομία που είχε πάλι έντονη παρουσία, απέκλεισε την περιοχή, αλλά παρόλα αυτά πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε και προσέφερε ο,τι μπορούσε για την ελάφρυνση των ανθρώπων που έχουν πληγεί από το σεισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση μοίρασμα κειμένων και μικροφωνική στην πύλη παυσίλυπου όπου καλούσαν το «Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Καρδίτσας – για υγεία, ζωή και ελευθερία» και η Πρωτοβουλία αγωνιζόμενων γυναικών για την 8η Μάρτη . Βγήκαμε στο δρόμο για όλους τους λόγους.

Δίπλα σε καθένα και καθεμία που αγωνίζεται να δημιουργήσει αυτό που ακόμα δεν υπάρχει,ένα κόσμο ισότητας, χειραφέτησης και ελευθερίας . Τιμή στους αγώνες του παρελθόντος για τη γυναικεία χειραφέτηση και απελευθέρωση, για τις σύγχρονες ανάγκες και προβλήματα, ενάντια στην έμφυλη καταπίεση!

Για ακόμη μία φορά η αστυνομία εκκένωσε και περικύκλωσε την πλατεία Παυσιλύπου λίγο πριν την ώρα των προγραμματισμένων καλεσμάτων προκειμένου να απομονώσει τον κόσμο του αγώνα από την υπόλοιπη κοινωνία.

Η παρουσία της στο χώρο της πλατείας ήταν συνεχής ,με αποτέλεσμα να υπονομευτεί η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης ,για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό .Παρόλα αυτά αρκετοί παρά την αστυνομοκρατία, κατάφεραν να συνεισφέρουν διάφορα είδη.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ,θα συνεχιστεί Την Παρασκευή 12/3 από τις 6 έως τις 8:30 μ.μ., στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας (ΤΕΙ Δασοπονίας, Μαυρομιχάλη & Πασιαλή)
• Ξηρά τροφή • Εμφιαλωμένα νερά • Σερβιέτες-Πάνες
Η αλληλεγγύη και ο αγώνας είναι τα όπλα μας!
Μόνο ο λαός σώζει το λαό!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ – ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ