Δεν θα υπάρχει τιμωρία για όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε, όποιο παιδί δεν φοράει μάσκα, δεν θα μπαίνει στο σχολείο. Υπενθύμισε επίσης τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τη λειτουργία των σχολείων. Πώς θα λειτουργούν τα κυλικεία Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των κυλικείων στα σχολεία. Επεσήμανε πως θα πρέπει να γίνεται απολύμανση χώρων, να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Παράλληλα θα πρέπει να δίνονται συσκευασμένα τρόφιμα και υγρά σε ατομικές συσκευασίες. Ζήτησε επίσης αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας 1,5 μέτρου κατά την αναμονή στο κυλικείο. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως υπάρχει η σύσταση για τοποθέτηση σημάνσεων στο έδαφος. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

«Στόχος είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, να προστατέψουμε τους μαθητές μας , τους εκπαιδευτικούς μας και τις οικογένειές τους», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12:00 τα μεσάνυχτα, υποστήριξε: «Δεν υπάρχει η ένδειξη ότι όπου κλείνουν τα καταστήματα από τις 12, γεμίζουν οι πλατείες ή οι πλαζ. Και όπου συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά οι περιοχές αυτές βρίσκονται στο μικροσκόπιο της επιδημιολογικής επιτήρησης».