«Αν βελτιώσουμε κάποια πράγματα, θα είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης.

Εμείς θέλουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας γύρω από ένα πρόγραμμα, μακάρι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να ξεκολλήσει από τη δεξιά».

Τα παραπάνω δήλωσε στο «Νέο Αγώνα» ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Παυσίλυπο με θέμα: «πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου, μία  νέα σχέση με την πολιτική».

Διπλή εντολή

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως στις εκλογές στις 7 Ιουλίου ο λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ διπλή εντολή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μια πορεία ανασυγκρότησης με στόχο να μπορέσουμε να κάνουμε συνέδριο συσπείρωσης σύνθεσης απόψεων και νίκης την προσεχή άνοιξη και να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης με ένα προοδευτικό πρόγραμμα.

Πριν από πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με ένα ποσοστό 36%. Μέσα σε 4,5 χρόνια με κυβέρνηση Τσίπρα, παρά τον ανηλέητο πόλεμο από μέσα και από έξω, πετύχαμε πολλά.

Το 32% που μας έδωσε ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου είναι μια διπλή εντολή. Να ανασυγκροτηθούμε, να δυναμώσουμε, να αντιμετωπίσουμε λάθη και παραλείψεις, ώστε μέσα από το πρόγραμμα μας και με μία δυνατή αντιπολίτευση, να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεύτερη φορά αριστερά

 με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η δεύτερη φορά αριστερά θα πετύχει ακόμη περισσότερα πράγματα.

«Η δεύτερη φορά αριστερά με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα πετύχει ακόμη περισσότερες προοδευτικές κατακτήσεις σαν κι αυτές που τώρα «ξηλώνει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η μεσαία τάξη ήδη βιώνει την διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε προς αυτήν η Νέα Δημοκρατία.

Δεν βλέπει αυτά που της υποσχέθηκαν ούτε στη φορολογία, ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στις επενδύσεις, ούτε στο ασφαλιστικό.

Κυρίως ωφελημένοι από την πολιτική της ΝΔ είναι οι μεγάλοι και πολύ μεγάλοι. Όχι οι μικροί, ούτε οι μεσαίοι.

Δική μας δουλειά είναι να διορθώσουμε και λάθη που κάναμε στην μεσαία τάξη» δήλωσε.

Για πρόωρες εκλογές

Για τα σενάρια των πρόωρων εκλογών ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε τα εξής:

«Ο Μητσοτάκης δηλώνει πως θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Δεν πρέπει όμως να αποκλείουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στο τέλος του 2020.

Σε κάθε περίπτωση ο στόχος μας είναι όποτε κι αν στηθούν κάλπες να διεκδικήσει την πρωτιά και να είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης.

Στις Βρυξέλλες θεωρούν πολύ πιθανό πως ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας».

Σπύρος Λάππας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Σπύρος Λάππας τόνισε πως η ανοχή της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση τελειώνει.

«Πλέον είμαστε πιο σοφοί και πιο αποφασισμένοι, έτοιμοι να δώσουμε την μάχη για τους αδικημένους, τους φτωχούς. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και μαζί με αυτούς θα κάνουμε τους νέους αγώνες, για μία μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας.

Νίκος Μπίστης

Το «παρών» στην χθεσινή εκδήλωση έδωσε και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Νίκος Μπίστης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ετοιμάσουμε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε συνθήκες έντονης κοινωνικής πάλης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά από το κακό στο χειρότερο, ο κόσμος έχει αρχίσει και το συνειδητοποιεί και θέλουμε το συνέδριο μας να αποτελέσει το σημείο καμπής,  δηλαδή να καταλάβει όχι μόνο ο κόσμος που μας ψήφισε, αλλά και ο κόσμος που ήταν επιφυλακτικός και αρνητικός απέναντί μας, ότι είμαστε έτοιμοι πιο ώριμοι, πιο αποφασισμένοι, πιο ρεαλιστές και πιο οραματιστές.

Θα είμαστε ένα ριζοσπαστικό κόμμα της κυβερνώσας αριστεράς, που θα ενώσει όλη την προοδευτική παράταξη» υπογράμμισε.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πρώην βουλευτές, φίλοι και στελέχη του κόμματος και πλήθος κόσμου.