Δημοπρατείται η β’ φάση του έργου της κατασκευής οδού προς το κάστρο Φαναρίου από το πρόγραμμα Ledaer του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Δικαιούχος του έργου με προϋπολογισμό 202.419,35 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) είναι ο Δήμος Μουζακίου. Το έργο προβλέπει τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού προς το κάστρο του Φαναρίου.

Το πρώτο τμήμα που σήμερα είναι τσιμεντοστρωμένο, ξεκινά από την περιοχή του Ηρώου, συνδέεται με τον κεντρικό δρόμο και καταλήγει στη στροφή στα πάνω Μαστόρικα.

Το δεύτερο τμήμα συνεχίζει από το στροφή και καταλήγει στον περίπατο του Κάστρου.

Προβλέπονται οι ακόλουθες εργασίες:

– Ασφαλτόστρωση πάνω στην υπάρχουσα τσιμεντόστρωση του πρώτου τμήματος μήκους περίπου 500 μέτρων με χρήση τροποποιημένης ασφάλτου. Μέρος του δρόμου θα καθαιρεθεί και θα τσιμεντοστρωθεί εκ νέου με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20

– Κατασκευή λίθινων τοιχείων αντιστήριξης-στηθαίων ανάντη και κατάντη του δρόμου, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες εκσκαφές θεμελίων

– Τσιμεντόστρωση του εναπομείναντος δεύτερου τμήματος με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 με έγχρωμα σκύρα και υδροβολημένη επιφάνεια. Η επιφάνεια της τσιμεντόστρωσης θα διακόπτεται από φιλέτα λιθοδομής πλάτους 30 cm.

Τα φιλέτα θα κατασκευαστούν από λαξευμένους λίθους τοπικής προέλευσης διαστάσεων 15Χ30 cm – Ηλεκτροφωτισμός του δρόμου με παραδοσιακά φωτιστικά σώματα.

Ο διαγωνισμός για το έργο θα διεξαχθεί με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 12η Ιανουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 2:00 μ.μ..