Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε αυστηρό lockdown 2,5 εβδομάδων, από την Πέμπτη στις 6 το πρωί, ως 28 Φεβρουαρίου για την Αττική.

Οπως εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και έως τις 28 του μηνός, κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου. Επίσης κλείνουν τα σχολεία και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους.

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε ότι στο δίμηνο που ακολουθεί «η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού» για να προσθέσει: «Από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά. Όμως είναι και το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία. Η Πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες να έχουν θωρακιστεί».

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι «στην κοινή προσπάθεια υπάρχουν λάθη, σύγχυση και αβλεψίες. Όμως, δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα» για να καταλήξει αισιόδοξα: «Σήμερα είμαι περισσότερο παρά ποτέ πεπεισμένος ότι έχει αρχίσει να γράφεται ο επίλογος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας».