Δύσκολες ώρες βιώνει 47χρονος Βολιώτης, που χθες διασωληνώθηκε εσπευσμένα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος αντιμετωπίζει σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Είναι πλήρως εμβολιασμένος, όμως, όπως αποδείχτηκε, δεν είναι αρκετό για να σταματήσει τον κορωνοϊό. Προσβλήθηκε από τον covid 19 και τώρα δίνει μάχη για να αποφύγει σοβαρότερη επιδείνωση της υγείας του.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας κορωνοϊού στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται πλέον δύο ασθενείς. Ο 47χρονος και 53χρονος ο οποίος επίσης δίνει μάχη για να νικήσει τα ύπουλα χτυπήματα της νόσου.

Συνολικά στο νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται 25 ασθενείς, με τον μέσο όρο ηλικίας να κυμαίνεται από 40 έως 60 χρόνων, αν εξαιρέσει κανείς τους ηλικιωμένους τροφίμους του Γηροκομείου Βόλου.

Στη Μαγνησία, χθες, Παρασκευή, καταγράφηκαν 23 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων τα δύο εντοπίστηκαν στις Σποράδες.

Με δεδομένο πάντως ότι πλέον η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει «χτυπήσει» και στη Μαγνησία, οι γιατροί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή.

Η νέα αυτή παραλλαγή του κορωνοϊού είναι έως και 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος, για αυτό και ο φόβος των ειδικών είναι η διασπορά.