Από το Δίκτυο Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία, εκδόθηκε ανακοίνωση – κάλεσμα για τη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Καρδίτσας για όσα τραγικά έγιναν στο Νομό με την καταστροφική πλημμύρα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Δεν διαπραγματευόμαστε τις ζωές μας
δεν συναινούμε δεν υποχωρούμε
ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ

Δεν δεχόμαστε υποσχέσεις με ημερομηνία εξαργύρωσης
Κανένας διάλογος –επικοινωνιακό σόου δακρύων και παροχών με τους υπαιτίους για την καταστροφή.
Αρνούμαστε να δεχτούμε το επιχείρημα «όλοι μαζί» που χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο πόνο για να αναστείλει κάθε διεκδικητική προσπάθεια.
Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 5:45 το απόγευμα
στο Δημαρχείο Καρδίτσας.
Δίνουμε τη μάχη με όλο το λαό για την πλήρη αποκατάσταση όλων των πληγέντων, τη μάχη για την προστασία του τόπου μας, της φύσης του, των ζωών μας.
Η καταστροφή έχει υπευθύνους. Κι αυτοί είναι το κράτος, οι κυβερνήσεις, ο Δήμος, η Περιφέρεια. Το σαρωτικό πέρασμα του Ιανού είναι ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα ενός συστήματος που λειτουργεί με σκοπό τα κέρδη. Ενός συστήματος που ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται. Ενός συστήματος που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι καταστροφή, λεηλασία, φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο στις κοινωνίες.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας και να διεκδικήσουμε. Να δώσουμε μάχες, ώστε τις συνέπειες της καταστροφής και της κρίσης να μην τις επωμιστούμε πάλι εμείς. Να παλέψουμε από κοινού για ζωή και αξιοπρέπεια.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
· πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση όλων των ζημιών στην πόλη και στα χωριά του Νομού.
· Αποζημίωση στο ύψος της καταστροφής κάθε κατοικίας,υποδομών , αγροτικής παραγωγής, επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού.
· Άμεσα αντιπλημμυρικός δημόσιος σχεδιασμός για να μην ξαναβιώσουμε τα ίδια»

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ