Το Δίκτυο Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία ζωή και ελευθερία καλεί τον κόσμο της περιοχής στη συγκέντρωση στα πλαίσια του παγκαρδιτσιώτικου συλλαλητηρίου για την καταστροφική πλημμύρα και την πίεση του κόσμου να αποκατασταθούν στο 100% οι ανυπολόγιστες ζημιές.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

“Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12.30 στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας.
Δεν διαπραγματευόμαστε τις ζωές μας. Δεν συναινούμε και δεν υποχωρούμε.
ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ!
Δεν δεχόμαστε υποσχέσεις με ημερομηνία εξαργύρωσης.
Κανένας διάλογος –επικοινωνιακό σόου δακρύων και παροχών με τους υπαιτίους για την καταστροφή.
Αρνούμαστε να δεχτούμε το επιχείρημα «όλοι μαζί μπορούμε», που χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο πόνο, για να αναστείλει κάθε διεκδικητική προσπάθεια.
Μόνον ο λαός θα σώσει τον λαό.
Δίνουμε τη μάχη με όλο τον λαό για την πλήρη αποκατάσταση όλων των πληγέντων, για την προστασία του τόπου μας και της ζωής μας.
Η καταστροφή έχει υπευθύνους. Κι αυτοί είναι το κράτος με τις υπηρεσίες του, οι κυβερνήσεις, ο Δήμος, η Περιφέρεια. Το σαρωτικό πέρασμα του Ιανού είναι ένα έγκλημα· το έγκλημα ενός συστήματος που λειτουργεί με σκοπό τα κέρδη· ενός συστήματος που ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται· ενός συστήματος που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι καταστροφή, λεηλασία, φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο στις κοινωνίες· ενός συστήματος που αποποιείται τις ευθύνες του και αποδίδει την καταστροφή και όσα δεινά περνάμε στον κακό μας τον καιρό και την ατομική μας ευθύνη. Γι’ αυτό, απαιτούμε απόδοση των ευθυνών, συμπεριλαμβανομένων και των ποινικών, προς κάθε υπεύθυνο.
Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας και να διεκδικήσουμε. Να δώσουμε μάχες, ώστε τις συνέπειες της καταστροφής και της κρίσης να μην τις επωμιστούμε πάλι εμείς. Να παλέψουμε από κοινού για ζωή και αξιοπρέπεια.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση όλων των ζημιών στην πόλη και στα χωριά του Νομού.
• Αποζημίωση στο ύψος της καταστροφής κάθε κατοικίας, υποδομών, αγροτικής παραγωγής, επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού.
• Άμεσα αντιπλημμυρικό δημόσιο σχεδιασμό, για να μην ξαναβιώσουμε τα ίδια.”
ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ