Με μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το 5οΓυμνάσιο Καρδίτσας γιόρτασε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Η γιορτή τους λέγεται και Γιορτή των Γραμμάτων, διότι οι Τρεις Ιεράρχες ήταν μεγάλοι Δάσκαλοι και Πατέρες της Εκκλησίας. Οι τρείς εορταζόμενοι άγιοι της Εκκλησίας είχαν όλοι τους βαθιά αγάπη για τα ελληνικά γράμματα, γνώριζαν σε βάθος και πλάτος την ελληνική παιδεία, διέθεταν εκπληκτική ελληνομάθεια και είχαν τεράστιο φιλανθρωπικό έργο.

Οι τρείς Ιεράρχες: ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, είχαν και οι τρείς πολύ καλές μητέρες που τους βοήθησαν να γίνουν καλοί άνθρωποι και να αγαπήσουν τα γράμματα και το Χριστό.

Μέσα από την εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε τον ύμνο (απολυτίκιο) των Tριών Iεραρχών, ομιλία με παρουσίαση ψηφιακού υλικού, οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την πορεία αυτών των τριών μεγάλων αγίων και να γνωρίσουν το έργο και την προσφορά τους προς τους συνανθρώπους τους. Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η κα. Καβάλλα Αφροδίτη, θεολόγος.

Οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν επίσης την ευκαιρία να τιμήσουν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας,με αφορμή την 27ηΙανουαρίου, η οποία καθιερώθηκε διεθνώς ως Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Η σχετική ομιλία από την εκπαιδευτικό κα. Ζάρρα Χριστίνα, φιλόλογο, είχε ως στόχο την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην υπεράσπιση των δημοκρατικών αρχών και των ατομικών δικαιωμάτων.

Τέλος, μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιείται καθημερινά και κατά τη διάρκεια της πρωινής συγκέντρωσης στο προαύλιο του σχολείου και από τμήμα σε τμήμα για την πληρέστατη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την εποχική γρίπη και πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα και τα μέτρα προφύλαξης. Τη γενική επιμέλεια της όλης δραστηριότητας έχει ο συνάδελφος εκπαιδευτικός κ. Τσίτος Νικόλαος, βιολόγος.