Tα περιοριστικά μέτρα που φοβόμασταν ότι θα έλθουν σ’ ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και θ’ ανατρέψουν για μία ακόμη φορά την καθημερινότητα και τις συνήθειές μας (το λιγότερο) είναι πλέον γεγονός…

Το “λουκέτο” στον ερασιτεχνικό αθλητισμό όπως και τον περασμένο Απρίλιο, έτσι και τώρα είναι το πρώτο που σκέφτηκαν και επέβαλαν οι αρμόδιοι αφήνοντας την αγωνιστική δράση μόνον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα!

Πλέον η Αναγέννηση, οι άλλες δύο ομάδες του Νομού μας, ο ΑΟ Σελλάνων και ο Ατρόμητος Παλαμά, όπως βεβαίως και το σύνολο που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας μπαίνουν σε… “καραντίνα”!

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πόσο καταστροφικό είναι αυτό τόσο για την οργανωτική τους υπόσταση, όσο βεβαίως και την αγωνιστική.

Οι μόνοι που δεν έχουν πρόβλημα, ήταν εκείνοι που δεν διατηρούσαν κανέναν στόχο και ήταν έτοιμοι να… “κουνήσουν μαντήλι” ανεξαρτήτως της κατάστασης με την πανδημία!
Αντιθέτως η Αναγέννηση που επανήλθε μετά τα όσα έγιναν το καλοκαίρι σε ανταγωνιστικό επίπεδο και διατηρούσε πρωταγωνιστικές φιλοδοξίες, θα περάσει δύσκολες ώρες καθώς όλη αυτή η ιστορία δεν την βολεύει αφού θ’ αλλοιωθεί η εικόνα της κατα πολύ!
Βεβαίως, αυτό αφορά και τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου στο εν λόγω πρωτάθλημα…

ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ
Εστιάζοντας όμως στα της ομάδας μας, αυτό που προκύπτει ως πρώτο συμπέρασμα από τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, είναι ότι θα δοκιμαστούν κατα πολύ οι αντοχές της διοίκησης που μπήκε μπροστά το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το ένα βεβαίως είναι αλληλένδετο με το άλλο και μόνο με αρμονική και ανεπηρέαστη συνύπαρξη μπορεί να προοδεύσει η οποιαδήποτε ομάδα.
Η παύση της δραστηριότητας δημιουργεί ένα ακόμη βαρίδι στην ούτως ή άλλως δύσκολη κατάσταση που προυπήρχε.

Σ’ ενα περιβάλλον όπου απαγορεύονταν η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο, σε μια περιοχή που υπέστη καταστροφή από την θεομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου και με δεδομένο το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, ήλθε τώρα να προστεθεί κι ένα δεύτερο “λοκ ντάουν” που όπως αναφέραμε στο χθεσινό ρεπορτάζ μπορεί να είναι η “χαριστική βολή” για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Οι διοικήσεις για να κρατήσουν τις ομάδες θα πρέπει μόνο να πληρώνουν, και οι ομάδες για να κρατηθούν ενεργές θα πρέπει να έχουν αγώνες κι όχι μόνο προπονήσεις που κι αυτές μπορεί να σταματήσουν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα…
Το να μιλήσουμε, λοιπόν, για σχέδια και ισορροπία υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι πραγματικά εντελώς άστοχο.

Μένει να δούμε αν στην Αναγέννηση που ξεκίνησε μια προσπάθεια από τα σπάργανα και με προοπτικές, να επανέλθει ο σύλλογος σε μια ανοδική τροχιά μετά τον απίστευτο καταποντισμό που υπέστη τα τελευταία χρόνια, θα υπάρχουν αυτές οι αντοχές και οι δυνατότητες να συνεχιστεί και μετά το τέλος αυτού του εφιάλτη που δεν λέει να σταματήσει…

Ο χρόνος θα είναι αυτός που θα μας δώσει όλες τις απαντήσεις, αφού πρώτα επαναρχίσει η ζωή στους ρυθμούς που ήταν πριν εξαπλωθεί η πανδημία…