•Μετά απ’ αυτή αλλάζει ο τρόπος των πληρωμών

Δρομολογείται από το υπουργείο οικονομικών η πληρωμή της τελευταίας προκαταβολής αποζημιώσεων ύψους 20%, για 723 φακέλους επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τον «Ιανό» στην Π.Ε Καρδίτσας. Αυτή θα είναι η τελευταία πληρωμή αποζημιώσεων που γίνεται με τη μέθοδο της προκαταβολής, καθώς όπως είχε γράψει στις αρχές του μήνα ο «Νέος Αγών», πλέον οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται εφάπαξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το υπουργείο δρομολογεί την πληρωμή της προκαταβολής για 723 φακέλους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά τις ζημίες που υπέστησαν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε πάγιο -έγγειο κεφάλαιο, εξοπλισμό, αποθηκευμένα προϊόντα κλπ. Πρόκειται για τους φακέλους που είχαν αποσταλεί στο υπουργείο έως τις 31 Μαΐου.

Από εκεί και μετά η πληρωμή με τη μέθοδο της προκαταβολής θα σταματήσει και όσοι φάκελοι αποστέλλονται στο υπουργείο θα μπαίνουν στη σειρά για να πληρωθούν οι πληγέντες το σύνολο της οριζόμενης αποζημίωσης. Μάλιστα αύριο Τετάρτη, συνεδριάζει η Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, η οποία θα αποφασίσει το το τελικό ποσοστό αποζημιώσεων επί των ζημιών με βάση το οποίο θα γίνονται οι πληρωμές.