Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι αγρότες της Καρδίτσας στο μαζικό αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Οι αγρότες αναχώρησαν με τρία λεωφορεία και με αυτοκίνητα για τη Θεσσαλονίκη όπου συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους από διάφορες περιοχές της χώρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και προχώρησαν σε δυναμικό συλλαλητήριο στην εμπορική πύλη επί της Εγνατίας με αφορμή την «Agrotica».

Μάλιστα προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εγνατίας. Οι αγρότες κατήγγειλαν ότι αρνείται το διάλογο μαζί τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κρύβεται».
Καυτηριάζοντας μάλιστα το γεγονός, εξέδωσαν όπως είπαν το δικό τους “Amber Alert” για τον υπουργό. Το συλλαλητήριο αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στον αγώνα που δίνουν τις τελευταίες βδομάδες οι αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης αγροτών και φορέων στο μπλόκο της Καρδίτσας στον κόμβο του Ε65. Η ΕΟΑΣΚ απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε όλους τους αγρότες που ανησυχούν και προβληματίζονται αλλά δεν βγήκαν με τα τρακτέρ τους, να βρεθούν στο μπλόκο και ενισχύσουν με την παρουσία τους τον αγώνα. Παράλληλα καλούν τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία να παραστούν εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα