Καρπούς απέδωσαν οι πολυεπίπεδες πιέσεις που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από υγειονομικούς, φορείς και από το «Νέο Αγώνα» για τη στελέχωση της Παιδι τρικής και της Μαιευτικής – Γυναικολογική Κλινικής. Πιέσεις οι οποίες βρήκαν «ευήκοα ώτα», αφού οι κλινικές στελεχώθηκαν και το γεγονός αυτό οδήγησε φέτος στην εκτίναξη των γεννήσεων στο Νομό Καρδίτσας.

Ενώ ολόκληρο το 2019 στο Νοσοκομείο Καρδίτσας είχαμε μόλις 6 τοκετούς, φέτος έχουν γεννηθεί 72 παιδιά! Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Γραμματέας της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας κ. Έκτορας Γάζος, που είναι και ένας εκ των γιατρών που καλύπτουν τις ανάγκες της Μαιευτικής, ανέφερε ότι από την αρχή του έτους έχουν γίνει 72 τοκετοί.

Το 80% αυτών μάλιστα καταγράφονται από τον Ιούνιο και μετά, με τα μισά περίπου ζευγάρια να απευθύνονται στη μαιευτική – γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου για παρακολούθηση της κύησης και κατόπιν για τοκετό.

Σήμερα η μαιευτική κλινική λειτουργεί με δύο μόνιμους ιατρούς και μία επικουρική που όμως αυτή τη στιγμή συμβάλλει στην αντιμετώπιση των περιστατικών covid και με δύο γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας Καρδίτσας και Σοφάδων που καλύπτουν τις ανάγκες της κλινικής.

Στην παρούσα φάση, προσθέτει, υπάρχουν δύο κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού, ωστόσο με τις μετακινήσεις ιατρών καλύπτονται όλες οι ανάγκες της κλινικής. Επίσης με μετακινήσεις λειτουργεί όλο το μήνα η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου, η οποία είναι στελεχωμένη με τρεις μόνιμους γιατρούς και αναμένεται η έλευση ακόμη δύο.

Να θυμίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι εγκυμονούσες Καρδιτσιώτισσες οδηγούνταν μοιραία στη Λάρισα ή τα Τρίκαλα για να γεννήσουν, εξαιτίας των λειτουργικών κενών που υπήρχαν στις κλινικές, ενώ κλειστή παραμένει και η μοναδική ιδιωτική κλινική που λειτουργούσε στην περιοχή.