Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.309 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Tην ίδια ώρα 46 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Στα σημερινά (Τρίτη) rapid tests στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ελήφθησαν 307 δείγματα και βρέθηκαν 10 θετικά.

Στο Καλλιφώνι ελήφθησαν  51 δείγματα και βρέθηκαν 3 θετικά. Τέλος στον Αγ. Θεόδωρο ελήφθησαν 26 όλα αρνητικά.

Δήλωση Τσιάκου

Την επιτακτική ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας από όλους, ώστε το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοιού  στην περιοχή μας να μειωθεί,  τονίζει σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και όλοι χρειάζεται να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση. Ειδικότερα ο κ. Τσιάκος στη δήλωση του αναφέρει:

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Είναι δεδομένο ότι ένα χρόνο και πλέον η περιοχή μας και όπως όλος ο κόσμος, ζει στους ρυθμούς της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο Κορονοιός. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολή κατάσταση, μέσα από την οποία θα καταφέρουμε να βγούμε με συντεταγμένες κινήσεις και κυρίως δείχνοντας τη μέγιστη υπευθυνότητα. Υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό μας, στις οικογένειες μας, στο φιλικό μας περιβάλλον και γενικότερα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Η τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί και η διαρκής πειθαρχία, είναι καθοριστικοί  παράγοντες στην μείωση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μας, το οποίο τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται επιβαρυμένο. Σε ότι μας αφορά ως δημοτική αρχή από την αρχή της κρίσης προσπαθούμε για το καλύτερο, στηριζόμενοι κυρίως στην ενημέρωση και στην πειθώ καθώς στους συνεχείς ελέγχους και στις συστάσεις μέσα από τα αρμόδια όργανα. Πιστεύουμε ακράδαντα ωστόσο ότι κεντρικό ρόλο για να σταματήσουμε την εξάπλωση της πανδημίας έχει η υπεύθυνη στάση όλων μας. Έχοντας όλοι την πεποίθηση ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της δύσκολης δοκιμασίας, καλώ τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες να δείξουμε σε αυτή τη φάση της πανδημίας τη μέγιστη υπευθυνότητα, τηρώντας τα γνωστά πλέον μέτρα κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης ώστε να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα.

Βασίλης Τσιάκος Δήμαρχος Καρδίτσας