ΑΝ ΔΕΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το θέμα του προγράμματος Leader τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Ζυγογιάννης, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Γιώργος Παπαδημητρίου και  η βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη.

Οι  φορείς ζήτησαν από τον αρμόδιο Υπουργό να αυξηθεί το κονδύλι, ώστε να ενταχθούν περισσότερες προτάσεις στο Νομό Καρδίτσας, διότι το ενδιαφέρον είναι έντονο από ιδιώτες επενδυτές.

Ο αρμόδιος Υπουργός δεν δεσμεύτηκε για την αύξηση της δαπάνης, πράγμα που σημαίνει πως ένα ποσοστό των προσκλήσεων αναμένεται να … κοπεί, διότι οι αιτήσεις ξεπερνούν δύο και τρεις φορές τα διαθέσιμα κονδύλια.

Για το πρόγραμμα leader ο αρμόδιος Υπουργός είχε ενημερωθεί και στην τελευταία του επίσκεψη στην Καρδίτσα, χωρίς ωστόσο να δώσει σαφείς απαντήσεις περί αύξησης της δαπάνης.

Aξίζει να σημειωθεί πως 82 επενδυτικές προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 13,6 εκατ. ευρώ  υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο CLLD/LEADERΚαρδίτσας.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στην μεταποίηση γεωργικών- δασικών προϊόντων (23 προτάσεις), στον τουρισμό (18 προτάσεις) και στις βιοτεχνικές δραστηριότητες (16 προτάσεις).