Εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε περίπου στις δυο μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη στην Αργυρούπολη. Ο Δημοσιογράφος μίλησε στην ΕΡΤ για την έκρηξη και την αναστάτωση που προκάλεσε η φωτιά που ακολούθησε.

“Άκουσα μια φοβερή έκρηξη και πετάχτηκα από τον ύπνο μου. Βγήκα έξω μαζί με άλλους γείτονες και διαπίστωσα ότι κάτι είχε τοποθετηθεί στη είσοδο της πολυκατοικίας – Εγώ μένω στο πρώτο όροφο”.

Η κάμερα που είναι τοποθετημένη στην είσοδο κατέγραψε έναν άγνωστο με καλυμμένο το κεφάλι του και το πρόσωπο του που άφησε ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό ή με γκαζάκια. Έβαλε φωτιά με αναπτήρα και απομακρύνθηκε προς την λεωφόρο Βουλιαγμένης και αυτό άναβε εκεί περίπου τρία λεπτά πριν εκραγεί.Η είσοδος της πολυκατοικίας έχει καταστραφεί. Εάν δεν υπήρχε βαριά πόρτα ασφαλείας η φωτιά θα είχε μπει μέσα σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος ξεκαθάρισε ότι εκτός από τις συνήθεις φραστικές απειλές που δέχονται κατά καιρούς οι δημοσιογράφοι δεν υπήρξε κάποια ειδική απειλή. Ο ίδιος δεν έχει συνοδεία ασφαλείας.Ο Δ. Καμπουράκης σημείωσε ότι η τοποθέτηση του μηχανισμού έγινε σε γειτονιά της Αργυρούπολης που θα μπορούσε κάποιος να περάσει και αν μη τι άλλο να τραυματιστεί.

skai.gr/news

skai.gr/news/greece

Εμπρηστικός μηχανισμός στο σπίτι του δημοσιογράφου Δ. Καμπουράκη - Γκαζάκια και στον πρόεδρο των ειδικών φρουρών