Ενέργεια και ακρίβεια έβαλαν «φωτιά» στην εστίαση του Ν. Καρδίτσας

* Μειωμένοι οι τζίροι, αναζητείται ρευστότητα ενόψει Πάσχα * Β. Καρράς: «Μονόδρομος η ενίσχυση από την Πολιτεία»

Ο κ. Βασίλης Καρράς

«Χαριστική βολή» για τον κλάδο χαρακτηρίζουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος και τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη οι Καρδιτσιώτες επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης που βλέπουν συνεχώς τα έξοδά τους να αυξάνονται και τον τζίρο να κινείται πτωτικά.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης Ν. Καρδίτσας κ. Βασίλης Καρράς, οι επαγγελματίες βρίσκονται προ αδιεξόδου. Μία ή δύο ημέρες αυξημένης κίνησης δεν μπορούν να καλύψουν τα υπέρογκα έξοδα. Ο κλάδος ήρθε αντιμέτωπος με πρωτοφανείς καταστάσεις εξαιτίας των κορωνοϊού, ενώ με την εφαρμογή των μέτρων (μουσική, καθήμενοι, πιστοποιητικά κλπ) έχασε πολύτιμο τζίρο στις εορτές των Χριστουγέννων.
«Φωτιά» οι λογαριασμοί,
ανατιμήσεις και πλαφόν

Τώρα η ενεργειακή ακρίβεια και οι ανατιμήσεις σε προϊόντα, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, οδηγούν τον κλάδο σε τραγικό αδιέξοδο. «Οι λογαριασμοί στην ενέργεια – ρεύμα και αέριο- έχουν πάρει φωτιά. Μαζί έχουν αυξηθεί οι τιμές σε πρώτες ύλες, όπως για παράδειγμα στα προϊόντα κρέατος. Σαν να μην έφθανε αυτό, ήρθαν νέες αυξήσεις και το προληπτικό πλαφόν από μάρκετ στην αγορά σημαντικών πρώτων υλών, κάνοντας ακριβά και δυσεύρετα προϊόντα όπως είναι το ηλιέλαιο. Η εξέλιξη αυτή επιφέρει προβλήματα και νέες σημαντικές επιβαρύνσεις στο κόστος για τα τσιπουράδικα, τα εστιατόρια και τα καφέ που προσφέρουν φαγητό» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καρράς.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα