Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά της Γένοβας!!!

Ο 1ος Challenger τίτλος – και μάλιστα σε ένα από τα δυνατότερα Challenger της σεζόν – είναι γεγονός! Ο Καρδιτσιώτης Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Guillermo Garcia-Lopez με 7-5, 7-6 (2), ολοκλήρωσε το AON Open της Γένοβας χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ και κατέκτησε το χωμάτινο Challenger των 150.000 δολαρίων, εξασφαλίζοντας την άνοδό του στο Νο. 120 της παγκόσμιας κατάταξης!

O Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι Mouratoglou Pro Team Player, χρειάστηκε να σβήσει ένα break point του Ισπανού για να κρατήσει το πρώτο του service game στον τελικό, όμως στη συνέχεια εκείνος ήταν που είχε τις ευκαιρίες. Έχασε 2 break point στο 3ο game (1-1, 15-40), ένα στο 5ο game (2-2, 30-40) και άλλα 2 στο 7o game (3-3), όμως σε καμία από τις 5 περιπτώσεις δεν κατάφερε να φτάσει στο break και ο Garcia-Lopez διατήρησε το προβάδισμα, με 4-3.

Δεν πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες του πάντως, καθώς στο 11ο game είχε κι άλλες ευκαιρίες για break και στην 6η του ευκαιρία κατάφερε να σπάσει το σερβίς του 34χρονου Ισπανού και να προηγηθεί με 6-5. Στη συνέχεια κράτησε εύκολα το σερβίς του και έκανε το 7-5, κατακτώντας το 1ο σετ.

Και το 2ο σετ ξεκίνησε με το σερβίς του Έλληνα παίκτη να απειλείται, καθώς χρειάστηκε να σώσει 2 break point μέχρι να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 1-1. Πιο εύκολα, με ένα love service game, έφτασε στο 2-2 ο Στέφανος, ο οποίος έσπασε ξανά το σερβίς του Garcia-Lopez στο 5ο game, αξιοποιώντας τη 2η ευκαιρία του σε ένα μεγάλο σε διάρκεια game, για να κάνει το 3-2.

Στη συνέχεια ενίσχυσε το προβάδισμά του κάνοντας με το σερβίς του το 4-2, στο 8ο game όμως ο Ισπανός επέστρεψε στο σετ και στη διεκδίκηση της πρόκρισης, καθώς προηγήθηκε με 0-40 και τελικά έφτασε στο πρώτο του break στον αγώνα, για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Αυτό δεν πτόησε τον Στέφανο, που παρέμεινε ψύχραιμος και δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς του. Δεν βρήκε άλλο break, αλλά έστειλε το σετ στο tie-break, σερβίροντας επιτυχημένα για να μείνει στο σετ 2 φορές, και εκεί επέστρεψε από το 0-2 για να κερδίσει 7 συνεχόμενους πόντους και να το κατακτήσει με 7-2, ολοκληρώνοντας τον σπουδαιότερο θρίαμβο της καριέρας του μέχρι τώρα, έπειτα από 1 ώρα και 49 λεπτά αγώνα.

O Στέφανος, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε άλλους 2 τελικούς Challenger διοργανώσεων των 50.000 δολαρίων τον περσινό Οκτώβριο στο Μαρόκο, αναμένεται να κερδίσει 41 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα βελτιώσει κατά πολύ το προηγούμενο career high του (Νο. 159), φτάνοντας στο Νο. 120! Είναι μόλις 56 βαθμούς πίσω από την 100ή θέση της ΑΤΡ.