Αρχισαν οι προετοιμασίες για το 2ο Sleepless Beauty Festival

Οι βάσεις μπήκαν τον περασμένο Αύγουστο οπότε και πραγματοποιήθηκε το 1ο Sleepless Beauty Festival. Οι εμπνευστές του έχοντας αξιολογήσει την εμπειρία της πρώτης διοργάνωσης αξιοποιούν τις διαπιστώσεις τους και προχωρούν στον προγραμματισμό για το 2ο Sleepless Beauty Festival που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο καλοκαίρι. Το επόμενο φεστιβαλ εξελίσσεται σε τριήμερο ενώ θα είναι εμπλουτισμένο με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η ομαδα των διοργανωτών αποκτά υπόσταση αφού και αυτή εξελισσεται σε ένα πολιτιστικό σωματείο με την ονομασία ΕΛΑΤΗΡΙΟ το οποίο πλαισιώνουν πολλοί συμπολίτες αλλά και μέλη άλλων συλλόγων.

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου στη διάρκεια της οποίας έγινε η αποτίμηση του 1ου Sleepless Beauty Festival και αποφασίστηκε η συνέχισή του.

Το 2ο Sleepless Beauty θα είναι ένα 3ημερο εναλλακτικό μουσικό φεστιβάλ με παράλληλες εικαστικές και αθλητικές δράσεις για παιδιά και μεγάλους και θα πραγματοποιηθεί όπως και πέρυσι στις κατασκηνώσεις της Καστανιάς. Οι άνθρωποι του ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ θέλουν το φεστιβάλ να γινει θεσμός που θα φέρει κοντά τους ανθρώπους της πόλης και οχι μόνο. Η εμπειρία και ο ενθουσιασμός τους αλλά και η συμμετοχή συλλόγων της πολής σε αυτή την προσπάθεια δημιουγούν τις προυποθέσεις για ένα επιτυχημένο και διαφορετικό μουσικό φεστιβάλ.

Εκδηλώσεις

Οπως προαναφέρθηκε οι διοργανωτές κανουν έναν πλούσιο προγραμματισμό με εκδηλώσεις που καλύπτουν όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα σε συνεργασία με άλλους φορείς και συλλόγους της πόλης.

Ενδεικτικά ο προγραμματισμός περιλαμβάνει:

Συναυλίες μουσικών σχημάτων (Stoner rock, psychedelic rock -Hard -Heavy Metal-Punk, Rock ‘n’ Roll, alternative rock indie, blues, και επιλεγμένα μουσικά είδη από την Ελληνική μουσική ιστορία).

Ανάδειξη τοπικών προϊόντων

Διοργάνωση αγώνα μπάσκετ (ΑΣΚ)

Διοργάνωση αγώνα μοτοσικλέτας (ΣΜΟΚ)

Μονοπάτια-Διαδρομές (ΕΟΣΚ)

Έκθεση φωτογραφίας (ΛΕΦΚΚ)

Προβολή ταινιών μικρού μήκους (από τοπικές ομάδες με διακρίσεις) ΛΕΦΚΚ-Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας.

Ανάδειξη δραστηριοτήτων για παιδιά

Ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό

Ψυχοθεραπευτικό Εργαστήριο

Γιόγκα (balance wellness)

Εκδηλώσεις για παιδιά, αναβίωση παιχνιδιών, παιδική γιόγκα (balance wellness)

Έκθεση Κόμικ

Παζάρι βινυλίου

Αξίζει να σημειωθεί η συνεργασία που θα υπάρξει με πρόσφυγες που ζουν στην πόλη για να συμμετέχουν στο φεστιβαλ και να παρουσιάσουν μουσικές και γεύσεις των τόπων τους

Το ΕΛΑΤΗΡΙΟ

Το “EΛΑΤΗΡΙΟ” είναι ένα νεοσύστατο Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει ως σκοπό την ανάδειξη των πολύπλευρων πολιτιστικών δράσεων στο νομό. Πέρα από τη διοργάνωση του φεστιβαλ το ΕΛΑΤΗΡΙΟ θα κάνει και άλλες δράσεις-παρεμβάσεις στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Αντωνης Γαλανόπουλος

Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Μπαλατσός

Γραμματέας: Αποστόλης Καραμανωλας

Ταμίας:Γεώγιος Μπάλτος

μέλος: Φάνης Οικονόμου