Ενεργειακή ακρίβεια και πόλεμος απειλούν τις τιμές στο ψωμί και τα είδη άρτου, δύσκολα θα μπορέσουν να τις συγκρατήσουν οι Καρδιτσιώτες αρτοποιοί

Δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν την αύξηση των τιμών στο ψωμί και σε είδη άρτου τα αρτοποιία, εκτιμά ο Πρόεδρος του Συλλόγου αρτοποιιών Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Γκαρνάκης.
Η συγκυρία είναι η χειρότερη δυνατή, καθώς στην ενεργειακή ακρίβεια που έχει εκτοξεύσει το κόστος λειτουργίας, ήρθαν οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξέλιξη που φέρνει ένα ντόμινο επιπτώσεων στις τιμές του σιταριού, του καλαμποκιού, του ηλιέλαιου και άλλων προϊόντων. Η αύξηση των τιμών του μαλακού σίτου, μεγάλο μέρος των οποίων εισάγεται, απειλεί να οδηγήσει σε νέες ανατιμήσεις στο ψωμί και τα ζυμαρικά.
«Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι αρτοποιοί δύσκολα θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τις τιμές» τονίζει και προσθέτει: «Βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση καθώς η κρίση στην Ουκρανία συνέπεσε με την εκρηκτική άνοδο στην ενέργεια. Είναι το χειρότερο σενάριο για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου και το καταναλωτικό κοινό».