Από την “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα αιολικά στα Αγραφα” εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου.

Παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Αγραφα” στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με όλα όσα σχεδιάζονται για την περιοχή των Αγράφων με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων…

Μοιράστηκαν φυλλάδια και έγινε συζήτηση με πολίτες για ένα μεγάλο και πολύπλευρο ζήτημα που ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερο κόσμο…

Η επιχειρούμενη λεηλασία της φύσης στο όνομα του κέρδους, η τσιμεντοποίηση και καταστροφή παρθένων, ιστορικών και – υποτίθεται προστατευόμενων περιοχών – έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην περιοχή μας.

Θυμίζουμε ότι στόχος είναι η εγκατάσταση στην ιστορική Νιάλα και το Βοϊδολίβαδο αρχικά 40 και τελικά 600 ανεμογεννητριών στα Αγραφα, βάσει ενός ευρύτερου σχεδιασμού που προβλέπει 20.000 ανεμογεννήτριες σε πάνω από 1500 σημεία της χώρας!!!

Δηλαδή σχεδόν όλες οι κορυφογραμμές των ελληνικών βουνών πρόκεται να μετατραπούν σε εργοτάξια τα επόμενα δύο – τρία χρόνια από τη βιομηχανία των ΑΠΕ…

Όλα αυτά ερήμην της κοινωνίας, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς να ακουστεί η γνώμη των πολιτών.

Ταυτόχρονα στην παρέμβαση μοιράστηκε φυλλάδιο για την στοχοποίηση και κλήση στην αστυνομία για εξηγήσεις τεσσάρων συμπολιτών που απειλούνται με διώξεις γιατί επιχείρησαν να παρεβρεθούν και να εκφράσουν τις θέσεις τους μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες στις ανοιχτές – απο τους κανονισμούς – συνεδριάσεις οργάνων του Δήμου που αφορούσαν στην παραχώρηση δημόσιας γης σε ιδιωτικές εταιρίες για εργασίες σχετικά με την κατασκευή των αιολικών.

Τότε θυμίζουμε ότι απαγορεύτηκε αυθαίρετα η είσοδος ενώ οι συγκεντρωμένοι πολίτες απωθήθηκαν βιαίως με χρήση γκλόπ, δακρυγόνων και χημικών απο δυνάμεις καταστολής!!!

Αντί ν’ απολογηθούν όλοι όσοι σχεδίασαν αυτή την επιχείρηση αδιαφορώντας ακόμη και για την υγεία ανυποψίαστων διερχόμενων συμπολιτών, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις όσοι προσπάθησαν ν’ ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα της έκφρασης!

Ψηφίσματα για το ζήτημα αυτό έχουν εκδώσει δεκάδες φορείς, συλλογοι, πολιτικές οργανώσεις από την Καρδίτσα αλλά και όλη την Ελλάδα που καταδικάζουν και απαιτούν να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια δίωξης και στοχοποίησης.

Ο αγώνας για την αποτροπή αυτού τους τερατουργήματος στην περιοχή των Αγράφων συνεχίζεται και απλώνει όλο και περισσότερο…

Κάθε Πέμπτη στις 9 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας πραγματοποιούνται ανοιχτές συνελεύσεις για την ενημέρωση του κόσμου.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ