Ενισχύθηκε με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το Νοσοκομείο, απέναντι στη μάχη με τον covid

Ανοίγουν το επόμενο διάστημα τρία νέα χειρουργεία

 

Με νέα αναισθησιολογικά μηχανήματα και οκτώ αναπνευστήρες βαρέως τύπου που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της πανδημίας. Παράλληλα το επόμενο διάστημα ανοίγουν τρεις νέες αίθουσες χειρουργείων.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παραβρέθηκε σήμερα στην επίσημη παρουσίαση του σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ο οποίος είχε παραδοθεί στο Νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες, συνοδευόμενος από τον Διοικητή κ. Κώστα Γρηγορίου, τον Προεδρεύοντα του Δ.Σ. κ. Γιώργο Κουκουζέλη, τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρο Παπαγεωργίου, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καραγιάννη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κώστα Γαϊτανίδη.

«Σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 5η ΥΠΕ προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Χωρίς το αγαθό της δημόσιας υγείας όλα τελούν υπό αίρεση. Γι’ αυτό έχουμε ένα ευρύ πρόγραμμα για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «σιγά- σιγά όλος ο εξοπλισμός που έχει αιτηθεί το νοσοκομείο φθάνει. Σε λίγο καιρό θα ανοίξουν νέες αίθουσες χειρουργικής». Παράλληλα ο κ. Αγοραστός στάθηκε στην ανάγκη τήρησης των προσωπικών μέτρων ασφαλείας και υγιεινής μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.
Από την πλευρά του ο Υποδιοικητής κ. Σταύρος Παπαγεωργίου έκανε λόγο για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και για περιορισμό του χρόνου αναμονής στις χειρουργικές παρεμβάσεις. Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την αποδοχή των προτάσεων που κατέθεσε το Νοσοκομείο Καρδίτσας, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα της 5ης ΥΠΕ.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων που εκτελεί προσωρινά και χρέη Διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας κ. Κώστας Γρηγορίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια, η οποί στάθηκε αρωγός στα ζητήματα που έθεσαν τα δύο νοσοκομεία.