Με μια τρυφερή, χριστουγεννιάτικη, συγκινησιακή εκδήλωση στο Κινηματοθέατρο, το πρωί της περασμένης Κυριακής στις 22 Δεκεμβρίου, το Μουσικό Σχολείο πρόσφερε για άλλη μια χρονιά  στο κοινό της πόλης μας  στιγμές καλλιτεχνικής ευτυχίας, αγάπης και μαγείας των άγιων ημερών.

Κατάμεστο το Δημοτικό Κινηματοθέατρο  παρακολούθησε  μια ίσως από τις ωραιότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας την περίοδο των Χριστουγέννων. Η καθιερωμένη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας υπήρξε πολυποίκιλη και φαντασμαγορική με μουσική, χορό, θέατρο, σκηνικά, αφήγηση, εκπλήξεις, ένα αληθινό υπερθέαμα τεχνών που άφησε πίσω του περήφανους γονείς, ικανοποιημένους εκπαιδευτικούς, αισθήματα χαράς και συγκίνησης στο κοινό, περηφάνεια στις Αρχές που παρακολούθησαν. Εννέα μουσικά σύνολα, θεατρική ομάδα, εικαστική ομάδα, και πολλοί ακόμη συνεργάστηκαν άψογα για να φέρουν εις πέρας την πιο δύσκολη αλλά συνάμα και γλυκιά αποστολή,  να κάνουν τον κόσμο χαρούμενο! Έτσι λοιπόν, τα μουσικά σύνολα του σχολείου σε πρωτότυπες και εντυπωσιακές συμπράξεις ερμήνευσαν ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που περιλάμβανε Βυζαντινούς ύμνους, Κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε ποικίλες διασκευές (ανάλογα με τη σύνθεση και το χαρακτήρα των συνόλων), ενώ παράλληλα η θεατρική ομάδα παρουσίασε μια θεατρική διασκευή του διηγήματος του Ο. Χένρι «Τα δώρα των μάγων». Τα σύνολα που εμφανίστηκαν -με σειρά εμφάνισης- ήταν: Σύνολο πνευστών – Μπαντίνα, Χορωδία Ελληνικής – Βυζαντινής μουσικής, Σύνολο Ακκορντεόν, Σύνολο παραδοσιακών κρουστών, Σύνολο Ελληνικής Μουσικής, Σύνολο σαξοφώνων, Σύνολο τζαζ, Χορωδία Ομοίων φωνών και Ορχηστρικό Σύνολο, ενώ οι καθηγητές που προετοίμασαν τα σύνολα  ήταν οι: Άγγελος  Παλαπέλας, Ιωάννης Μαυρομμάτης, Βασιλική Κακαγιάννη, Πολυξένη Τσέλιγκα, Ηλίας Παππάς, Χρήστος Κιτσόπουλος, Βασιλική Σιαφάκα, Αναγνώστης Λάππας, Μιχάλης Ζαχαρτζής, Ζωή Αθανασίου, Ιωάννα Αντωνίου, Χριστίνα Γρηγορίου, Στέφανος Σατσκώφ και Πέγκυ Κωτούζα. Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανάλαβε η κ. Αγαθή Μπρούτσου, την εικαστική επιμέλεια της αίθουσας και των σκηνικών η κ. Κωνσταντίνα Ντζιαβού ενώ τη θεατρική ομάδα επιμελήθηκαν οι κ. Ευφροσύνη Βάγγου, Σοφία Κοντού και Πρεσβεία Μπουρλή. Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Μουσικού Σχολείου ευχήθηκαν στον κόσμο Καλές Γιορτές, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Παπανούσκας, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης και πλήθος κόσμου.

Βέβαια, η παρουσία του Μουσικού Σχολείου την περίοδο των Χριστουγέννων δεν έληξε εδώ, καθώς το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής εμφανίστηκε το ίδιο απόγευμα στην κεντρική σκηνή του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ το νεανικό συγκρότημα ΤeenSpiritπου απαρτίζεται από μαθητές του Μουσικού Σχολείου εμφανίστηκε στον προαύλιο χώρο του Παυσιλύπου.

Η επιβίωση της φαντασίας προβάλλει πράγματι, ως ανάγκη στους αλλόκοτους και πεζούς καιρούς που μεγαλώνουν οι νέοι μας. Και τέτοιες εκδηλώσεις και δράσεις, ας μην ξεχνάμε, θωρακίζουν τα παιδιά μας με ευέλικτους τρόπους αξιοποίησης του δημιουργικού τους ταλέντου, ενώ χαρίζουν στους μεγάλους ψήγματα νιότης, ξεγνοιασιάς και νοσταλγίας.