Να ξεκινήσουν να βγάζουν από την Κυριακή τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών καλεί τους αγρότες του Νομού Καρδίτσας η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΚ) διεκδικώντας λύσεις απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν από τον «Ιανό», τα αντιπλημμυρικά έργα, τα κατεστραμμένα αρδευτικά δίκτυα, το κόστος παραγωγής και οι απώλειες του αγροτικού εισοδήματος από την πανδημία.
Το κάλεσμα απηύθυναν το πρωί της Πέμπτης μέλη του Δ.Σ της ΕΟΑΣΚ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας, τα προβλήματα είναι πολλά που ξεκινούν από τον αγροτικό τομέα και επεκτείνονται στην υγεία και την παιδεία.
Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τον «Ιανό» και αρκετοί παραγωγοί και κτηνοτρόφοι δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη, ενώ όσα πορίσματα έχουν βγει δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί. Οι αγρότες διεκδικούν αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.

Σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, επισήμανε ότι δεν έχουν γίνει ώστε ο Νομός Καρδίτσας να μην έρθει ξανά αντιμέτωπος με πλημμύρες. «Με μια απλή βροχή τις προηγούμενες ημέρες πλημμύρισαν πάνω από 8.000 στρέμματα επειδή δεν είχαν κλείσει τα αναχώματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει παράλληλα να γίνουν όλες οι εργασίες αποκατάστασης των αρδευτικών δικτύων για την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο.
«Πολλά χωράφια δεν θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν και η κυβέρνηση πρέπει να τους αποζημιώσει και για την επόμενη χρονιά» ανέφερε και στάθηκε και στο ζήτημα του κόστους παραγωγούς, δίνονται έμφαση στο αγροτικό πετρέλαιο για το οποίο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ούτε στο φετινό προϋπολογισμό.