Mετά από πολύ καιρό “ζωντανεύει” ξανά η προσδοκία των φιλάθλων της Αναγέννησης και της Καρδίτσας, να δουν την ομάδα τους στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι στο ρόλο του κομπάρσου αλλά της πρωταγωνίστριας…

Μετά από καιρό, η δίψα για μεγάλα και ενδιαφέροντα ποδοσφαιρικά απογεύματα και βράδια με την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, μπορεί να ικανοποιηθεί, μετά από καιρό μπροστά μας έχουμε μια διοργάνωση που υποσχεται συγκινήσεις και στην οποία η Καρδίτσα δεν θα είναι αυτή τη φορά από την… απ’ έξω!

Το νέο πρωτάθλημα της super league 2 θυμίζει κάτι από την παλιά καλή Β’ Εθνική Κατηγορία. Τότε που είχαμε συναρπαστική πλοκή στο μαραθώνιο και τα γήπεδα στέναζαν από ενθουσιασμό! Με τη συμμετοχή αθλητικών εκφράσεων σημαντικών, με τεράστια ιστορική διαδρομή, αλλά και εκτόπισμα, με ιστορία και φυσικά υψηλούς στόχους, μοιάζει (και είναι) ένα πρωτάθλημα επαρχιακών πόλεων όπως αυτά του παρελθόντος που τόσο πολύ έχουν στερηθεί και πεθυμήσει οι φίλαθλοι όλης της Ελλάδας.

Με δεδομένο μάλιστα ότι αυτή τη φορά ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να πάει στο γήπεδο (εκτός αν διαφοροποιηθούν ξανά προς το χειρότερο τα δεδομένα με την πανδημία, πράγμα που το απευχόμαστε), το ενδιαφέρον γίνεται ακόμη μεγαλύτερο!

Δεν νοείται άλλωστε ποδοσφαιρική (ή γενικότερα αθλητική) διοργάνωση δίχως κόσμο. Οσο ποιοτική κι αν είναι, όσο καλό θέαμα κι αν προσφέρουν οι αγωνιζόμενοι και οι ομάδες, αν απουσιάζει από την εξέδρα ο φίλαθλος, είναι σαν μια σούπα… νερόβραστη που δεν “κλικ” ούτε στον τηλεθεατή!

Η επάνοδος της Αναγέννησης που ήλθε με θριαμβευτικό τρόπο κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο από την ανυποληψία στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, επαναφέρει και πάλι την Καρδίτσα στο επίκεντρο του πανελλήνιου αθλητικού ενδιαφέροντος!

Οπως άλλωστε το έχει κάνει άπειρες φορές, η διαχρονικότερη και μεγαλύτερη αθλητική πρέσβειρα της περιοχής μας θα στρέψει με την αγωνιστική της δραστηριότητα τους προβολείς στην πόλη μας!
Το Δημοτικό Στάδιο που μάλιστα αναμορφώνεται και η εικόνα του βελτιώνεται (επιτέλους!) θα φιλοξενήσει αγώνες τεραστίου ενδιαφέροντος με δημοφιλείς ομάδες – εκπροσώπους μεγάλων πόλεων και η λέξη “Καρδίτσα” θα επανέλθει ύστερα από τρία χρόνια και πάλι σε περίοπτες αναφορές του πανελλήνιου τύπου!

Το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την προβολή της περιοχής το έχουμε εξηγήσει πάμπολλες φορές και το αντιλαμβάνεται ο κάθε λογικός άνθρωπος.
Σ’ ο,τι αφορά τη δυναμική που μπορεί ν’ αναπτύξει η ομάδα μας, είναι κι εκεί πολύ αισιόδοξα τα πράγματα καθώς η διοίκηση των “κιτρινόμαυρων” θέτει υψηλότατους στόχους και όλες οι κινήσεις στις μεταγραφές, αλλά και στον τρόπο προετοιμασίας προδιαθέτουν για κάτι πολύ καλό.

Ολα βεβαίως θα κριθούν στο γήπεδο. Αυτή τη φορά όμως το γήπεδο δεν θα προκαλεί “μιζέρια” και απογοήτευση όπως προσφάτως που βλέπαμε την Αναγέννηση να παίζει στην Α’ Ερασιτεχνική, αλλά μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές προσδοκίες…

Θ.Κ.