Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη εβδομάδα στην Καρδίτσα οι δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους πολίτες μέσα από τα αυτοκίνητα, για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού.
Όπως συνέβη και την προηγούμενη Τετάρτη, από νωρίς σήμερα το πρωί εκατοντάδες Καρδιτσιώτες άρχισαν να συρρέουν στο χώρο της εμποροπανήγυρης για να ελεγχθούν δωρεάν μέσω των rapid test.

Σειρά έχουν αύριο Πέμπτη οι Σοφάδες, όπου δωρεάν Rapid tests κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου.
Η διαδικασία θα λάβει χώρα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι μέσα από τα αυτοκίνητα. Οι δημότες πρέπει να έχουν μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033.

Για την ομαλή διενέργεια των rapid tests  θα συνδράμει το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων, ενώ έχει προβλεφθεί ειδικό σημείο στη διαδρομή, το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων. «Με τη διαδικασία των δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, προστατεύονται οι πολίτες, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα  διευκολύνεται σημαντικά και το έργο του ιατρικού προσωπικού» έχει τονίσει ο Δήμος Σοφάδων.