Επαναλειτουργία του Τελωνείου Καρδίτσας ζητά το Επιμελητήριο

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Την επαναλειτουργία του Τελωνείου Καρδίτσας ζητά το Επιμελητήριο Καρδίτσας με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές του Ν. Καρδίτσας.

Να θυμίσουμε ότι η λειτουργία του τελωνείου Καρδίτσας έχει διακοπεί εδώ και μια δεκαετία, γεγονός που έχει δυσχεράνει τις εμπορικές συναλλαγές τοπικών επιχειρήσεων. Την επιστολή υπογράφει ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Ζυγογιάννης, επισημαίνοντας ότι η κατάργηση του Τελωνείου μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει στη λειτουργία των επιχειρήσεων του Νομού.
Συγκεκριμένα σημειώνει: «το επιμελητήριο μας έχει γίνει επανειλημμένως δέκτης πλήθους παραπόνων που αφορούν στην κατάργηση του Τελωνείου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα οι επιχειρηματίες- μέλη του Επιμελητηρίου μας διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι για την εξυπηρέτηση τους αναγκάζονται να απευθύνονται στο Τελωνείο των υπολοίπων Θεσσαλικών πόλεων διανύοντας καθημερινά πολλά χιλιόμετρα και χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
Η διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στο Νομό Καρδίτσας έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση της περιοχής μας, καθώς ο εκτελωνισμός των προϊόντων καθίσταται χρονοβόρος και με αυξημένο κόστος, γεγονός που δυσχεραίνει τη διαδικασία των εμπορικών συναλλαγών και πλήττει την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα