Επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός στη Θεσσαλία με ασθενείς βροχές στις σεισμόπληκτες περιοχές Τυρνάβνου και Ελασσόνας, από το απόγευμα, αλλά από αύριο θα έχουμε ηλιοφάνεια

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 10/03 και από τα βορειοδυτικά.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις σχεδόν στο σύνολο της χώρας, οι καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο και οι χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά που τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη θα επηρεάσουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Παράλληλα, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, με τις μέγιστες τιμές την Πέμπτη να υποχωρούν κατά 5-8 βαθμούς.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα κατά τα τρίωρα 17:00 – 20:00 και 20:00 – 23:00 της Τετάρτης 10/03.

Επιδείνωση του καιρού με ασθενείς όως βροχές στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλία

Πηγή: meteo.gr