Στην Καρδίτσα βρέθηκε  το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μετέβη στις εγκαταστάσεις του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Καρδίτσας (ΣΥΦΑΚ) προκειμένου να επιθεωρήσει το χώρο που θα αποθηκεύονται τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε λίγο πριν τις 9 πρωί το χώρο συνοδευόμενος από μικτό κλιμάκιο των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού τα οποία έχουν αναλάβει την ασφάλεια της όλης επιχείρησης και τη διαχείριση των συστημάτων εφοδιασμού.

Να θυμίσουμε ότι στις εγκαταστάσεις του ΣΥΦΑΚ, όπως είχε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ τις προηγούμενες ημέρες ο «Νέος Αγών», έχουν εγκατασταθεί δύο ειδικά ψυγεία που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, με την Καρδίτσα να αναλαμβάνει ρόλο «κλειδί» στο σχέδιο εμβολιασμού για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.
Ο κ. Χαρδαλιάς πρώτα είχε σύσκεψη με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, του Στρατού, της Πυροσβεστικής και του Προέδρου του ΣΥΦΑΚ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο της αποθήκης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τo hub (κόμβος) του ΣΥΦΑΚ στην Καρδίτσα αφορά τον εμβολιασμό της Θεσσαλίας και της Στ. Ελλάδας, ενώ συνολικά πέντε κόμβοι σε όλη τη χώρα με μεγάλη εμπειρία στα logistics θα χρησιμοποιηθούν για το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Έκανε λόγο για μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία, τη μεγαλύτερη επιχείρηση διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας στην ιστορία της χώρας μας.
«Τo ζήτημα της ασφάλειας των υποδομών που θα αποθηκεύονται τα εμβόλια και της μεταφοράς τους είναι πολύ σημαντικό. Μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι είναι και υπηρεσιακοί και διακλαδικοί βρισκόμαστε στους χώρους αυτούς για να εξασφαλίσουμε τους όρους ασφάλειας.
Μέσα από το επιχειρησιακό σχέδιο που εξελίσσεται χρειάζεται όλοι να δείξουν τον επαγγελματισμό που απαιτείται και όλα θα πάνε πολύ καλά» σημείωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο εφοδιασμός του κέντρου στην Καρδίτσα με τα εμβόλια.

Aκολουθεί σε λίγο βίντεο…

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»