Με την Αναγέννηση, πέρα από το γεγονός ότι έχουμε κάνει το… γύρο της Ελλάδας πάμπολλες φορές για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις σε εθνικά πρωταθλήματα, εχουμε ταξιδέψει και στους τόπους όπου διεξάγονταν τα καλοκαίρια το πιο σημαντικό μέρος των προοπονήσεων…

Το λεγόμενο “βασικό στάδιο της προετοιμασίας” όπως συνηθίζουν να το λένε οι θιασιώτες του ποδοσφαίρου! Πάει, όμως αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που οι “κιτρινόμαυροι” επέλεξαν να ολοκληρώσουν αυτό τον πολύ σημαντικό κύκλο εκγύμνασης, σε περιοχή εκτός Νομού Καρδίτσας.

Την τελευταία φορά ήταν στην Κλεισούρα της Καστοριάς την περίοδο 2009-2010 επί διοίκησης Κωτούλα, ενώ από το 2012 που επέστρεψαν στη Β’ Εθνική επί Μπούρμπου, επέλεξαν το Μουζάκι (σε εξαίρετες όμως συνθήκες), για συνεχόμενες περιόδους μέχρι να φθάσουμε στα… “επενδυτικά” προγράμματα του Γερμανού Μίλερ όπου η προετοιμασία έγινε στο “Γιώργος Μπαζής”!!!

Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Με τη θριαμβευτική επάνοδο στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία και σε συνδυασμό με εντυπωσιακές κινήσεις ενίσχυσης πρώτης γραμμής στο μεταγραφικό μετωπο, οργάνωσης του συλλόγου σε επαγγελματικά πρότυπα, η διοίκηση της Αναγέννησης ανέβασε και το επίπεδο συνθηκών της προετοιμασίας.

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ… SUPER LEAGUE!
Eνώ αρχικά είχε αποφασιστεί η… κλασική επιλογή (για την πλειοψηφία των ομάδων) Καρπενήσι, τελικά οι “κιτρινόμαυροι” άλλαξαν προορισμό και θα μεταβούν στην Πτολεμαϊδα!
Συγκεκριμένα θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο “Παντελίδης” που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη απλωμένο σε μια έκταση 45 στρεμμάτων.

Εκεί, πέρα από το γεγονός ότι οι συνθήκες διαμονής είναι κάτι περισσότερο από καλές, υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για μια προετοιμασία επιπέδου… super league! Αυτό που έκανε τους επιτελείς της Αναγέννησης να επιλέξουν το συγκεκριμένο χώρο είναι κυρίως το γήπεδο που κατασκευάστηκε πρόσφατα το οποίο είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν να βρουν. Μάλιστα θα είναι οι πρώτοι που θα το εγκαινιάσουν.

Από κει και πέρα το γυναστήριο, οι χώροι εκγύμνασης, χαλάρωσης, αλλά και ξεκούρασης, είναι σε υψηλότατα στάνταρς, οπότε γενικά όλο το συγκρότημα πληροί απόλυτα τα “θέλω” της ομάδας.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει μέχρι στιγμής και εκτός απροόπτου, η αποστολή θ’ αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας την προσεχή Τρίτη 17 Αυγούστου. Στο ίδιο διάστημα που θα απουσιάζει από την Καρδίτσα, στη βάση της, στο προπονητήριο “Γιώργος Μπαζής” θα είναι σε εξέλιξη, ένας οργασμός έργων.
Πέρα από το σύστημα υπόγειου ποτίσματος που ήδη τοποθετήθηκε, πραγματοποιούνται μια σειρά παρεμβάσεις με την περίφραξη, με τη βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου και των γηπέδων, ενώ θα τοποθετηθούν κι άλλα σπιτάκια που θα μεγαλώσουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Μιλάμε δηλαδή για ένα σημαντικό “λίφτινγκ” του προπονητηρίου που θα δώσει πάρα πολλές λύσεις και θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα τις ανάγκες της πρώτης ομάδας αλλά και των τμημάτων υποδομής και ακαδημιών που επίσης ανασυγκροτούνται.

ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ
Απ’ όλα τα παραπάνω, συν βεβαίως το γεγονός ότι η Αναγέννηση δημιουργεί με τις κινήσεις ενίσχυσης ένα σύνολο που δικαιούται να βλέπει ψηλά, έχουμε περάσει σε μια εποχή προσδοκιών για τον κόσμο που έχει “ζεσταθεί” για τα καλά και αναμένεται να προσέλθει μαζικά στο γήπεδο.
Η Αναγέννηση άφησε ήδη πίσω της την περίοδο της μιζέριας και κοιτάζει τον ορίζοντα πατώντας γερά στα πόδια της.
Μακάρι όλα τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα και να ζήσουμε αυτό που δικαιούμαστε σ’ αυτή την πόλη…

Θ.Κ.