ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΧΡ. ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»:

Επιστρεπτέα προκαταβολή για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας στις περιοχές που επλήγησαν από το Ιανό ακόμη και αν δεν είχαν μείωση τζίρου ανακοίνωσε στην εκπομπή Θεσσαλών Γη, ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε στο Γιάννη Κολλάτο, πως επιχειρήσεις της Π.Ε. Καρδίτσας, του δήμου Φαρσάλων, του Αλμυρού και της Νέας Αγχιάλου, θα μπορούν να αιτηθούν επιστρεπτέα προκαταβολή, όπου ως γνωστόν το 50% του χορηγηθέντος ποσού δεν θα επιστρέφεται , προκειμένου να μπορέσουν να τονώσουν τη ρευστότητά τους.

Παράλληλα ο κ. Τριαντόπουλος παραδέχτηκε πως υπήρξε μία καθυστέρηση στην καταβολή των οκταχίλιαρων στις επιχειρήσεις, καθώς οι υπάλληλοι που προωθούν τις αιτήσεις αυτές ανήκουν στο υπουργείο Υποδομών και τις τελευταίες ημέρες είχαν φύγει από τς πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και μετέβησαν στη σεισμόπληκτη Σάμο και στις πλημμυρισμένες περιοχές της Κρήτης, αλλά πλέον επέστρεψαν στην Καρδίτσα και τα Φάρσαλα κι θα συνεχίσουν τη διεκπεραίωση των αιτήσεων.

Επίσης, ανέφερε πως πέρα από τις 8000 ευρώ θα δοθεί και μία προκαταβολή τη τάξης του 20% για το σύνολο των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα να δοθεί επιστρεπτέα προκαταβολή και σε αγρότες που επλήγησαν από τον Ιανό.