Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας: «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Ενάντια στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει με C-130 πολεμικό υλικό στην Ουκρανία τέθηκε η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας (ΕΕΔΥΕ) σε αντιπολεμική συγκέντρωση που πραγματοποίησε χθες τη Δευτέρα στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Πιο αναλυτικά, εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ διαμαρτυρήθηκαν για την εμπλοκή της χώρας στην πολεμική σύγκρουση που μαίνεται στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «μία κυβέρνηση που παίζει τον ρόλο του καλού μαθητή τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Στη συνέχεια, μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας υπογράμμισαν ότι ο ελληνικός λαός κινδυνεύει να στοχοποιηθεί εξαιτίας των βάσεων και υποδομών που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος και την ετοιμότητα που βρίσκονται για πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στο μέτωπο της Ουκρανίας. «Αποτελεί πρόκληση την ώρα που ο ελληνικός λαός εξαιτίας του πολέμου βιώνει ήδη την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην ενέργεια. Η παράτολμη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, έρχεται σε αντίθεση με τα προβλήματα που βιώνει ο λαός, όπως οι πολύ χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης. Επίσης, οι ίδιοι σημείωσαν ότι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες και εξοπλισμός που πληρώνονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού στοιχίζονται στις νατοϊκές ανάγκες, εν προκειμένω για την Ουκρανία».

Τα αιτήματα

Τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Καρδίτσας απαιτούν να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία που συνεχίζεται μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Παράλληλα, ζητούν την απεμπλοκή της Ελλάδας από την πολεμική σύγκρουση, ενώ απαιτούν το κλείσιμο των βάσεων και των υποδομών του ΝΑΤΟ. Επίσης, τα μέλη ζητούν να μην υπάρχει καμία διευκόλυνση από πλευράς Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, όπως και κανείς Έλληνας στρατιώτης ή αξιωματικός μη βρεθεί σε αποστολή εκτός συνόρων.