Συνάντηση των επαγγελματιών του κλάδου στο ΕΒΕ Καρδίτσας

Εν αναμονή ψήφισης της κατεπείγουσας τροπολογίας που έχει κατατεθεί στη Βουλή, η οποία «παγώνει» τον πρόσφατο νόμο για το σύστημα εξετάσεων και απόκτησης άδειας οδήγησης βρίσκονται οι εκπαιδευτές οδήγησης στην Καρδίτσα και σε όλη την Ελλάδα.

Η αναστολή του νόμου που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα τον τελευταίο χρόνο στον κλάδο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το βράδυ της Παρασκευής στο Επιμελητήριο οι εκπαιδευτές της Καρδίτσας, παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης κ. Διαμαντή Ηλιάδη. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναμένεται να δώσει ανάσα τόσο στους υποψήφιους οδηγούς που παραμένουν εγκλωβισμένοι, όσο και στους εκπαιδευτές που ως επαγγελματίες έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα.

Προσωρινή επιστροφή στα παλιά

Όπως σημείωσε ο κ. Ηλιάδης, η διαδικασία των εξετάσεων θα ειστρέψει προσωρινά για διάστημα 6 έως 9 μηνών στο παλιό σύστημα, μέχρις ότου φτιαχτεί ένας νέος νόμος απλός, λειτουργικός με διαφάνεια. Μάλιστα διευκρίνισε πως από την πλευρά του υπουργείου Μεταφορών υπάρχει δέσμευση ότι στο τραπέζι του διαλόγου θα καθίσουν και οι εκπαιδευτές ως συνδικαλιστικός φορέας.
Ηλικιωμένοι

Σε ότι αφορά του ηλικιωμένους που έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους, έχει δοθεί παράταση στις άδειες οδήγησης μέχρι το τέλος του έτους και συγκεκριμένα έως 31 Δεκεμβρίου προκειμένου να τελειώσουν προσωρινά τα φαινόμενα ταλαιπωρίας που καταγράφονταν το προηγούμενο διάστημα. Σημείωσε μάλιστα πως σε όσους εκκρεμεί η ανανέωση του διπλώματος έως το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορούν με βεβαίωση ή όποιο άλλο υπηρεσιακό έγγραφο, γιατί δε μπορούν να βγουν τόσα διπλώματα ταυτόχρονα.

Στα σχέδια των αλλαγών του υπουργείου είναι, η αρμοδιότητα εξέτασης όσων έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος να μη ανήκει στους εξεταστές, αλλά στους γιατρούς με περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και αυστηροποίηση του παλαιού καθεστώτος εξέτασης.