Φαίνεται ότι οι αρχικές μας αντιδράσεις στην διαρροή της πληροφορίας ότι επίκειται εγκατάσταση μεταναστών στην ΒΙ.ΠΕ. των Γοργοβιτών δεν απέδωσαν καρπούς.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη στην Αθήνα υπό τον Υφυπουργό ‘Αμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή με τους Λαρισαίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας , τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Τεμπών και την οργισμένη αντίδραση των Λαρισαίων στην προοπτική να δημιουργηθεί δομή μεταναστών στο Κυψελοχώρι το Υπουργείο «βάζει» σε εφαρμογή το plan B . Που δεν είναι άλλο από την δημιουργία δομής μεταναστών σε πρώτη φάση 500 ατόμων περίπου σύμφωνα με τον δήμαρχο Παλαμά κ. Σακελλαρίου ο οποίος δεν αντέδρασε ανάλογα με τον ομόλογο του Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη.

Χθες, πληροφορηθήκαμε ότι εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπουργείων παρουσία του Δημάρχου Παλαμά ήρθαν και πραγματοποίησαν αυτοψία στην βιομηχανική ζώνη Γοργοβιτών για να δημιουργήσουν μία κλειστή δομή με την τοποθέτηση εγκαταστάσεων τύπου «τολ» με ορίζοντα εγκατάστασης έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η νέα κλειστή δομή μεταξύ Καρδίτσας και Παλαμά, θα αποτελέσει ακόμη μία «αποθήκη ψυχών» για πρόσφυγες και μετανάστες, με την τοπική κοινωνία να αισθάνεται ότι θίγεται κατάφωρα το περί δικαίου αίσθημα.

Η τοπική κοινωνία δεν είναι ούτε ξενοφοβική ούτε ρατσιστική.

Στην πόλη της Καρδίτσας ήδη φιλοξενούνται σε διαμερίσματα περίπου 300 πρόσφυγες.

Προξενεί  λοιπόν εύλογη απορία γιατί από την κυβέρνηση δεν τηρήθηκε η ίδια διαδικασία όπως αυτή της Λάρισας ώστε να κληθούν ο Υπουργός και οι βουλευτές του Νομού Καρδίτσας για να ενημερωθούν και να γνωμοδοτήσουν αναλόγως.

Η απόφαση για την δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου λήφθηκε χωρίς την συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας και συνάμα αποτελεί την αποκορύφωση σε μία σειρά από απανωτά χαστούκια υποβάθμισης του Νομού όπως αρχικά η ακαδημαϊκή υποβάθμιση με την μεταφορά ενός επιτυχημένου τμήματος Διατροφολογίας ΤΕΙ στα Τρίκαλα κ.α., και στην συνέχειαμε την «κατάργηση» της ΒΙ.ΠΕ. που από κοιτίδα επενδύσεων και απασχόλησης για την περιοχή μας μετατρέπεται σε μία νέα «Μόρια».

Η εξέλιξη έχει ήδη σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ειδικά στην κοινωνία των Γοργοβιτών δήμου Παλαμά, όπου το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην πλατεία του χωριού.

Αναμένουμε οι βουλευτές του Νομού να αντιδράσουν αναλόγως με τους Λαρισαίους συναδέλφους τους ανατρέποντας αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην μας.

«Ν.Α.»